BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.395,33
HABER /  DÜNYA

Seçim anketini açıkladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimlerde 30 büyük şehrin hepsini alma iddiasında olduklarını belirterek, "Şu andaki anketlerle de...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimlerde 30 büyük şehrin hepsini alma iddiasında olduklarını belirterek, "Şu andaki anketlerle de zaten 3’de 2’sinden fazlasını rahatlıkla alabileceğimiz görünüyor" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı Türk Tarih Kurumu’nun Çırağan Sarayı’nda yapılan “Şeref Üyeliği” töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Açılışı yapılan Marmaray’ın Türkiye’nin Cumhuriyet kazanımlarından biri olarak kabul edilebilecek önemli bir eser olduğunu vurgulayan Arınç, "Sadece temeli atıldığından bugüne geçen sürede değil aslında Marmaray projesi yüz yılı aşkın Abdülmecit’in de, Abdülahamid’in de üzerinde çalıştığı bir tünelin inşasıdır. Bunu gerçekleştiren hükümetimizdir. Elbette İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığımız ve hükümetimizin katkılarıyla bu muhteşem eser ortaya çıkarılmıştır. Dün binlerce İstanbullu’nun katılımıyla iki kıtayı 4 dakikada birbirine yaklaştıran Marmaray’ın konukları olduk. Biz de bu seyahatin içerisindeydik. Çok başarılı bir proje. Emeği geçen herkesi kutlamak istiyorum. Cumhuriyeti taçlandıran abidelerden birisi. Sadece ulaşımda değil, Türkiye’nin bugünkü ekonomi gücüyle neler yapabileceğini ortaya koyuyor. Marmaray büyük bir tebrik ve takdir ile karşılanmıştır. Eleştirilecek bir yönü yoktur. Dün yabancı konukların Türkiye üzerine yaptığı konuşmalara odaklanılmalı" dedi.

MUHALEFETİN OLASI İŞBİRLİĞİ
Arınç, muhalefet partilerinin yerel seçimlerde güç birliği yapma ihtimalinin sorulması üzerine şunları söyledi:
"Bu bir muhalefet partisinin söyleyeceği sözlerdir. Yeter ki küçültücü hakaret sözleri söylemesin. ’Güç birliği olup AK Parti ile mücadele edelim’ demek meşru bir ifadedir. Muhalefetin görevi budur. Ben onlara farklı bir teklifte bulundum. Dedim ki ana muhalefet partisi ya da Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir iddiası olmalı. Mesela ey ana muhalefet partisi Genel Başkanı siz şunu söyleyebiliyor musunuz; ’Yüzde 30’dan az alırsa CHP ben siyaseti bırakırım. Bu partinin başından giderim’. Yüzde 40 demiyoruz, ufak bir hedef koyuyoruz ki çalışsınlar çabalasınlar. Yüzde 30’a eyvallah demediler. MHP için yüzde 20 hedef koyduk. Genel Başkan ‘Ne yüzde 20’si. Yüzde 25’ten aşağını alırsam ben gidiciyim’ demedi. Nasıl güç birliği olacak. Sadece Gezi olaylarına dayanarak Türkiye’de siyaset yapılabilir mi. Gezi olaylarına katılanları bir kısmı da CHP’nin avucundan kaçtı, HDP’ye gitti. Nasıl toplayacaksınız hadi yapın. Siz Taksim’e gittiğinizde konuşturmadılar bile sizi. CHP’ye güvenmeyen bu kadar güç varken, siz elbette daha güçlü ve toplu olalım diyebilirsiniz ama iddianızı da ortaya koymanız lazım. Hodri meydan. Er meydanı seçim sandığıdır. Millet kime itibar ederse bizim kabulümüzdür. Biz bu seçimlerde başarılı olacağımızı düşünüyor ve çıtayı yükseltiyoruz, siz de kendinize bir çıta koyun."

ANKETLER
Yerel seçimlerle ilgini anketlere ilişkin soruları da yanıtlayan Bülent Arınç, "Önümüzde mahalli seçimler var. Genel seçimler için 1.5 yıldan fazla zamanımız var. Biz 30 büyük şehrin hepsini alma iddiasındayız. Şu andaki anketlerle de zaten 3’de 2’sinden fazlasını rahatlıkla alabileceğimiz görünüyor. Buradaki oy oranı genel seçimlerdeki oy oranına benzemez ama bizim iddiamız bütün büyükşehirlerin illeri ve ilçeleri en yüksek oy oranları ile kazanmak. Arkasından cumhurbaşkanlığı seçimi var. Birinci turda yüzde kaç ile cumhurbaşkanı seçilecek onu söylerim. Ömrüm olursa 2015 seçimlerini sorarsanız. Onu yüzde kaç ile AK Parti kazanacak söz size söylerim" ifadelerini kullandı.
(İHA)