BIST 8.734
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.235,03
HABER /  GÜNCEL

Devletin tepesi terör için toplanacak

MGK yarın İstanbul'da toplanacak. Kurulun en önemli gündem maddesi ise terör. İşte detaylar;

Abone ol

Yılda bir kez İstanbul'da yapılan Milli Güvenlik Kurulu yarın... Kurul, Köşk'teki güvenlik zirvesi ve Gül'ün muhalefet görüşmelerinin ardından terörle mücadele gündemiyle toplanacak. İstihbarat, bölgede görev yapan personelin yapısı, komşu ve ilgili ülkelerle ilişkiler terörle mücadele başlığı altında gözden geçirilecek. Gözler toplantı sonrası çıkacak bildiride, bildirideki tavsiyelerde.

Ardarda şehitler. Sonrasında Köşk'te yapılan güvenlik zirvesi. Çıkan kararlar... Ve ardından yine saldırılar. MGK toplantısı yine kritik bir süreçte yapılacak. Yarın İstanbul'da.

Masanın bir tarafında, Başbakan ve Bakanları, diğer tarafında ise Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve MİT Müsteşarı olacak.

Gündem terörle mücadele. Özellikle de güvenlik zirvesinden çıkan kararlar. İstihbarat, bölgede görev yapan personelin yapısı, terör başlığı altında komşu ve ilgili ülkelerle ilişkiler.

Teröre karşı kısa ve orta vadede alınacak önlemler masaya yatırılacak. Yani bölgede görev yapan personelin yapısı gözden geçirilmesi konusu. Mücadelenin profesyonel birliklerce yapılması, bir kez de MGK'da tartışılacak.

İlave tedbirler başlığı altında MGK'nın gündemine gelecek bir diğer konu istihbarat.Bölgedeki istihbarat elemanlarının "terör" eğitiminden geçirilmesi ve sadece bu amaçla kullanılması. MGK bu konuyu da tartışacak.

PKK'nın uluslarası boyutu, güvenlik zirvesinden çıkan bir diğer karardı. Çevre ve ilgili ülkelerle terörle mücadele koordinasyonunu etkinleştirmek... Bu da MGK'da masada olacak.

ABD, Irak, ama özellikle Kuzey Irak bölgesel yönetimi ile ilişkiler ve bundan sonraki süreç ele alınacak. Geçen pazartesi yapılan güvenlik zirvesinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yoktu.

MGK'da o da olacak. Hatta Irak eski özel temsilcisi, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik'in de Kurul'a bilgi vermesi bekleniyor.

Toplantı kritik, bildirisi de. Gözler toplantıdan sonra çıkacak, bir anlamda terörle mücadelede bundan sonraki yol haritasını ortaya koyacak tavsiye metninde..