BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.399,61
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AK Parti müşahitler ordusu kurdu

İzmir'de, üç ay önce başlattığı çalışma kapsamında 43 bin sandık müşahiti belirleyen AK Parti İl Teşkilatı, bu sayıyla en çok müşahit belirleyen ikinci il oldu.

Abone ol

İzmir'de yaklaşık üç ay önce başlattığı çalışma kapsamında 43 bin sandık müşahiti belirleyen AK Parti il teşkilatı, bu rakamla İstanbul'dan sonra en çok müşahit belirleyen ikinci, nüfus oranına göre ise 25'inci il oldu.

Yeni Asır gazetesinin haberine göre, hedeflerinin toplam 83 bin sandık müşahiti belirlemek olduğunu açıklayan AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak, bu hedefe iki ay içinde ulaşacaklarını söyledi. Müşahit belirleme konusunda hem iller hem de her ildeki ilçeler arasında tatlı bir rekabet yaşandığını belirten Başkan Kabak, "Her sandık için, o sandıkta oy kullanan kişiler arasında 9 sandık müşahiti belirliyoruz. Bugün itibariyle nüfus oranına göre Türkiye genelinde 25'inci sıradayız ancak, sayı bakımından İstanbul'un ardından ikinciyiz" dedi.

YOĞUN ÇALIŞMA

Başmüşahitlerini yüzde yüz oranında belirleyen Çiğli, Aliağa, Bayındır, Güzelbahçe, Ödemiş, Tİre, Torbalı, Selçuk ilçe teşkilatlarına önceki hafta yapılan İl Danışma Kurulu toplantısında plaket verdiklerini hatırlatan Kabak, "Her ilçemiz hedefe ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. İl ve ilçeler olarak işbirliği içinde her yerde yüzde 100 başarıya ulaşmaya çalışıyoruz. Koordinasyonu sağlamak için düzenli toplantılar düzenliyoruz" dedi.

Müşahitlerin sadece sandık başlarında görev yapmaları için seçilmediğini, seçime kadar AK Parti hükümetinin İzmir ve Türkiye için yaptığı hizmetleri halka anlatacaklarını söyleyen Kabak, "Öncelikle AK Parti'yi doğrudan doğruya o sandıkta oy kullanan insanlarımız anlatıyor. Sandık müşahitlerimiz demokratik açılımı, anayasa değişiklik paketini de halkımıza anlatıyorlar, ziyaretler yapıyorlar. Ana kademe, kadın kolları ve gençlik kollarından seçilen üçer kişinin yeraldığı 9 kişilik ekiplerimiz aralıksız çalışıyor" dedi.