BIST 10.228
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beyşehir'de Yamaç Paraşütü Şenlikleri

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen ve üç gün sürecek Yamaç Paraşütü Şenlikleri başladı.

Abone ol

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen 3 gün süreli Beyşehir Uluslararası Yamaç Paraşütü Şenlikleri düzenlenen programla başladı.

Beyşehir Gölü manzarasına sahip uçuş pisti alanında düzenlenen açılış programında konuşan şenliğin organizatörü yamaç paraşütü eğitmeni Murat Çakmak, bu etkinliğin Hava Sporları Federasyonu'nun 2010 yılı etkinlik takviminde yer alan uluslararası bir aktivite olduğunu belirterek, Trabzon Uzungöl'de meydana gelen paraşüt kazası nedeniyle Beyşehir'deki aktiviteyi yabancı pilotların katılımı ile yapmak durumunda kaldıklarını dile getirdi. Çakmak, "Beyşehir'le ilgili çok fazla söze gerek yok.

Bu şenliğe Avrupa'da tanınan ve otorite kabul edilen yabancı paraşütçülerimiz de katılıyor. Bu vahim, elim kaza sözkonusu olmasıydı biz burada toplamda 50-60 yamaç paraşütü pilotuyla bir arada olacaktık.

Buna rağmen bu etkinlikte daha çok uzun mesafe uçmak istiyoruz. Burada pilotlarımızdan yeni rekorlar da bekliyoruz" dedi. Çakmak, 20 Eylül-3 Ekim 2010 tarihleri arasında Beyşehir'de çok daha fazla katılımın olacağı büyük bir organizasyon daha düzenleyeceklerini belirterek, "Önemli olan yamaç paraşütünün potansiyelidir. Beyşehir'de de bu potansiyel var. Ölü deniz 18 yıldır ölü deniz oldu. Beyşehir'i de önümüzdeki iki üç yıl içerisinde bu etkinliklerle daha iyi tanıtma imkanı bulacağız" şeklinde konuştu.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ise, yamaç paraşütünün son yıllarda çok popüler bir spor dalı haline geldiğini vurgulayarak, "Biz bu sporu Beyşehir'de de yaptırabilir miyiz derken, bugün ikincisini gerçekleştiriyoruz. Sonuçta güzel Beyşehir'imizi dünyaya tanıtmak için iyi bir vesile olur. Kazasız belasız bir şenlik sürmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından organizatör Murat Çakmak ile şenliğe katılan yabancı pilotlara günün anısına plaket takdim edildi. Daha sonra şenliğe katılan yerli ve yabancı pilotlar uçuş pistinden havalanarak Beyşehir Gölü ve gökyüzünde mesafe uçuşlarına başladı. Etkinlik 25 Haziran günü sona erecek.