BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

MYO için YÖK'den onay çıktı

Meslek yüksekokulu için Yüksek Öğretim Kurumu`ndan (YÖK) onay çıktığı bildirildi.

Abone ol

Ankara`nın Şereflikoçhisar ilçesinde, Aksaray Üniversitesi tarafından açılması planlanan meslek yüksekokulu için Yüksek Öğretim Kurumu`ndan (YÖK) onay çıktığı bildirildi.

 Onayın imzadan çıkması ile birlikte bina çalışması için kaymakamlık, belediye ve ticaret odasının çalışmalara ağırlık vereceği belirtildi.
Aksaray Üniversitesi Senatosu ile Şereflikoçhisar Kaymakamlığı, Belediye ve Ticaret Odası`nın ortaklaşa imzaladıkları protokolle, kurulması öngörülen Aksaray Üniversitesi Şereflikoçhisar Meslek Yüksek Okulu(MYO) kararının YÖK tarafından onaylandığı ve imza aşamasında olduğu belirtildi.

Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, Şereflikoçhisar`da fakülte ayarında 4 yıllık bir meslek yüksekokulunun kurulması için büyük uğraş verdiklerini belirtti. Altuğ, bunun gerçekleşecek olmasının ilçe için büyük bir kazanç olduğunu söyledi.

Başkan Altuğ, YÖK tarafından onaylanan kararın imzadan çıkmasıyla birlikte okul binası ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için bir an önce çalışmalara başlayacaklarını ifade etti. Altuğ, Şereflikoçhisar halkının yıllardan beri hayalini kurduğu 4 yıllık MYO için imkanları seferber edeceklerini söyledi.

Kararın imzadan çıkmasıyla birlikte Şereflikoçhisar Ticaret Odası`nın okul binasını yaptıracağı, belediyeye ait eski binanın erkek öğrenci yurdu ve Emniyet Müdürlüğü`nün eski binasını ise kız öğrenci yurdu olarak kullanılması planlanacak