BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şehit cenazesinde 'gökler ağladı'

Uzman Jandarma Çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün cenaze töreni memleketi Tire'de düzenlendi.

Abone ol

İstanbul'da, servis aracına düzenlenen hain terör saldırısında şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün cenaze töreni memleketi Tire'de düzenlendi.

İmam Hatip Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, eşi Elif İmenç Bölük ile 2 yaşındaki kızları Eylül, babası Salih Bölük ile annesi Kezban Bölük, askerler, ailesi ve yakınları katıldı.

Şehit askerin eşi kardelen Elif, cenaze töreninden önce eşinin musalla taşında bulunan tabutuna son kez sarılarak ağladı.

Kızı Eylül ile birlikte tabutun üzerine karanfil bırakan acılı eşin parmağındaki iki alyans dikkat çekti. Kılınan cenaze namazından sonra şehidin tabutu arabaya konuldu. Şehidi taşıyan cenaze aracı geçerken vatandaşlar apartmanlardan karanfil atarak terörü lanetlediler.

Şehidin cenazesi, doğduğu ve ailesinin yaşadığı yer olan Tire'nin Doyuranlı köyünde toprağa verildi. Şiddetli yağış altında kılınan cenaze namazından önce Tire'de 10 binlerce insanın katıldığı protesto yürüyüşü yapıldı.

İzmir merkez olmak üzere Aliağa, Menemen, Bayındır ve Ödemiş ilçelerinden gelen vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hükümet istifa", "Kahrolsun PKK", "Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz" şeklinde sloganlar attı.