BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yağmur Salihli'yi hazırlıksız yakaladı

Salihli ilçesinde, bir saat süren şiddetli yağış sonucu yüzlerce ev ve iş yerini su basarken 50 civarında ev kullanılamaz hale geldi.

Abone ol

Öğle saatlerinde bastıran yağmur Salihli halkını hazırlıksız yakaladı. Şiddetli yağış nedeniyle bazı bölgelerde su seviyesi 1 metreyi aştı. Yüzlerce ev ve iş yeri sular altında kalırken halk zor anlar yaşadı.

Vatandaşlar iş hanlarında ve dükkanlarda mahsur kaldı. Belediye İtfaiye Müdürlüğü başta olmak üzere çeşitli birimlere bağlı ekipler yağmur sularının tahliyesi ve mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışma yaptı. Yağışla birlikte kent merkezinde enerji hatları kesildi. Elektriğin
verilemediği bölgelerde ekipler onarım çalışmalarına başladı. Metrekareye 56.6 kg. yağış düştü.

Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, su baskınına uğrayan evlerden 50 tanesinin ikamet edilemez durumda olduğunu açıkladı. İlgili tüm birimlerin kentin her noktasında çalışma yürüttüğünü belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "Şu an köylerimizde bir sorun yok. İlçemizde tespit edilen 50'ye yakın ev için tahliye kararı verildi. Bu evlerde ikamet eden vatandaşlarımız bu geceyi bazı okullarımıza ait pansiyonlarda geçirecek. Yemek ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından giderilecek."