BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

ŞUTSO maaşlı kurs için 325 kişi arıyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) işsiz gençlere iş imkanı sağlamak ve 325 kişiye girişimcilik kursu verecek.

Abone ol

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) işsiz gençlere iş imkanı sağlamak ve 325 kişiye girişimcilik kursu vermek için İş-Kur ve KOSGEB ile ortaklaşa protokol imzaladı.

Bir ay sürecek kurslarda kursiyerlerin hem kurslara katılacağı hem de günlük yevmiye alacakları bildirildi. ŞUTSO Başkan Vekili Osman Baysal, kurslarla vasıflı eleman yetiştirmek için kolları sıvadıklarını söyledi. Girişimcilik branşında eğitim vereceklerini dile getiren Baysal, kurs süresince kursiyerlere ücret ödeyeceklerini kaydetti.

Kursiyerlere günlük 15 TL yevmiye verileceğini bildiren ŞUTSO Başkan vekili Baysal, 22 günde ise bir kursiyere 330 lira civarında para ödeneceğini vurguladı.

Böyle bir kursun Şanlıurfa'da ilk kez düzenleneceğine dikkat çekilirken, Şanlıurfa'da resmi kayıtlara göre 45 bin işsizin bulunduğu ifade edildi.

İş Kur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, düzenlenecek kursla kısmen de olsa işsizlere iş kurma imkanı sağlayacaklarını belirtirken, kursların sonunda iş kuracak işsizlere KOSGEB'in 7 bin lira hibe ayrıca 2 yıl ödemesiz 70 bin TL kredi verileceğini söyledi. Kursların 25'li gruplar halinde verileceğini aktaran İş Kur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, kursların 1 Temmuz'da başlayacağını hatırlattı.

Karasevda, konuşmasını şu şekilde tamamladı;
"Bize iş müracaatında bulunanlar var. Onlarla irtibata geçeceğiz. Kurslar sayesinde onların iş sahibi olmalarını sağlayacağız. İşsizliğin önüne geçilebilmesinde en önemli aşamalardan birisi ise yetişmiş eleman probleminin çözülmesi.

Bu kurslarla vasıflı iş gücü ihtiyacını karşılanmış olacak. Girişimcilik kursları, aynı zamanda geçici istihdam modeli olarak da görülüyor. Kurs alan kişiler, geçici süreyle de olsa bir gelire kavuşuyor. Şanlıurfa'da 25'erli gruplar halinde yürütülecek 325 işsize toplam 72
saat kurs verilecek."