BIST 10.191
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.400,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Deprem olsa nereye 'sığınak'

Deprem acısını hâlâ yaşayan Düzce’de akılalmaz rüşvet iddiası. 9 devlet memuru, ‘sığınağı’ olmayan fabrikalara ‘sığınağı var’ şeklinde rapor hazırlamakla suçlanıyor.

Abone ol

Marmara depreminde büyük acılar yaşayan Düzce, bu kez de bir rüşvet operasyonuyla sarsıldı. 9 memur ‘sığınağı’ olmayan fabrikaları rüşvet karşılığı ‘sığınağı varmış’ gibi gösterdikleri iddiasıyla gözaltına alındı. İhbar üzerine harekete geçen Düzce Emniyeti’nin telefon dinlemelerine, Düzce Sığınak Tespit ve Denetleme Komisyonu’nun beş üyesi de takıldı. Görevlilerin, bir çeteyle işbirliği yaparak sığınağı olmayan fabrikalar için ‘sığınağı var’ şeklinde rapor tuttuğu öğrenildi. Olayla ilgili söz konusu 5 kişi ile birlikte Bayındırlık İl Müdürlüğü’nde görevli 2, İmar İşleri İl Müdürlüğü’nde görevli 2 ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nde görevli 1 memur daha gözaltına alındı. 9 kişinin sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Yeşil Kart’tan 2 milyon

BİR diğer isyan ettiren haber ise İstanbul’dan. Defterdarlıkta görevli 2 memurun yeşil kartlı hastalara ödenen faturaları ikinci kez tahsil edip, devleti 2 milyon dolandırdığı iddia edildi. İstanbul Defterdarlığı, saymanlıkta görevli Bülent E. ile vezne görevlisi Mustafa D. hakkında şikâyette bulundu. İkilinin, Mahmut Ş. adına açılmış hesaba 2 yıl içinde yüklü miktarda para aktardığı belirlendi.

İKİNCİ ÖDEME CEBE

Gözaltına alınan Mahmut Ş., “Parayı eczacılar Mustafa ve Bülent adlı kişiler gönderiyordu. ‘Vergi borcumuz var’ deyip hesabımı kullandılar. Eczacı olmadıklarını anlayınca tehdit ettiler” diye ifade verdi. Gözaltına alınan Mustafa D. ve Bülent E.’nin devleti 2 milyon TL dolandırdığı belirlendi. İddialara göre, iki çalışan Yeşil Kart uygulaması kapsamında eczanelere ödenen tutarların faturalarıyla oynayıp ödenmemiş gibi gösterdi. İkinci tahsilat ise iki zanlıya gitti. 3 kişi tutuklandı.