BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  GÜNCEL

Deniz Naki kimdir olay yaratan sözleri neler?

Deniz Naki yaptığı açıklama ile olay oldu. Peki Deniz Naki kimdir ve tam olarak ne söyledi? Amerspor oyuncusu Deniz Naki Dersimli ve Alevi kökenli.

Abone ol

Amerspor forması altında yaptığı açıklamalarla olay yaratan Deniz Naki kimdir? Burspor maçından sonra yaptığı açıklama olay yarattı. Deniz Naki o açıklamasında ne dedi? İşte Amersporlu Deniz Naki hakkında bilgiler;

Bayer Leverkusen'in altyapısından yetişen Deniz Naki, Almanya genç milli takımında yer aldı. Türkiye'de ise Gençlerbirliği forması ile tanındı. Deniz Naki'nin Gençlerbirliği'nden ayrılması da olaylı olmuştu.

"Ülkeyi terket" tehditleri aldığını söyleyerek Gençlerbirliği ile sözleşmesini feshedip Almanya'ya dönmüştü.

DENİZ NAKİ KOLUNDAKİ DÖVME

Bu sezon Amedspor'un formasını giyen Deniz Naki, koluna dövme şeklinde "Azadi" yazdırdı. 26 yaşındaki Deniz Naki  "Ben Dersimli ve Aleviyim. Bundan gurur duyuyorum. Gurur duymaya da devam edeceğim" demişti. 

DENİZ NAKİ BURSASPOR MAÇINDAN SONRA NE DEDİ?

Bursaspor maçından sonra Deniz Naki, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada tam olarak şunları söyledi;

-"Bizim için bugün çok önemli bir galibiyet oldu. Bize karşı yürütülen bu kirli oyundan alnımızın akı ile çıktık. Böylesi zor bir dönemde halkımıza ufak da olsa umut ışığı olabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Amedspor olarak boynumuzu eğmedik ve eğmeyeceğiz de. Biz özgürlüğe olan inancımız ile çıktık sahaya ve kazandık. Çünkü biz özgürlüğe ve umuda fidanlarımızı ektik. Bizi yalnız bırakmayan bütün siyasetilerimize, sanatçılarımıza, aydınlarımıza ve halkımıza teşekkürü borç biliyoruz ve bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kaybeden ve yaralılarımıza adıyoruz, armağan ediyoruz. Her biji Azadi (Yaşasın Özgürlük)"

TÜRKİYE'Yİ TERKEDİP ALMANYA'YA KAÇMIŞTI

Deniz Naki Gençlerbirliği'nde forma giydiği günlerde Ankara'da bir saldırıya uğramış, daha sonra yaptığı açıklamayla saldırının Kürt kimliği nedeniyle yapıldığını öne sürmüştü. Naki ardından Gençlerbirliği olan sözleşmesini iptal edip Almanya'ya gitmişti.

O zaman yaptığı açıklamada olayı şöyle anlatmıştı;

- (2 Kasım) Pazar akşamı arkadaşımın evinden ayrıldım. Yemek almaya gidiyordum. Peşime üç kişi takıldı. Küfür ederek üzerime doğru gelmeye başladılar. 'Dersimli Kürt Naki sen değil misin?' diyorlardı. Birisi önümde duruyordu. Öbürü solumda. Diğeri de yanımda. Önce "Ne oldu?" diyerek sakinleştirmeye çalıştım. Demeden sol tarafımdan gözüme yumruk yedim. Sağa kaydım. Önümdeki üzerime geldi. Kendimi korumak için ona yumruk atıp kaçtım. Ben kaçarken (arkamdan) bağırıyorlardı. "Birinci uyarı yetmedi mi? Bu ikinci ve son uyarı olsun. Bu ülkeyi, bu şehri, bu kulübü terk et!" dediler. 20-25 metre sonra onlar da (ters yöne) koşmaya başladılar.

DENİZ NAKİ ALMANYA'DAKİ BOĞAZ KESME HAREKETİ

Deniz Naki Almanya'da oynarken de olay yaratan bir heraket sebebiyle ceza almıştı. Deniz Naki, 5 Kasım 2009'da Hansa Rostock deplasmanında oynanan maçta ırkçı tezahüratta bulunan Rostock taraftarlarına boğaz kesme hareketi yapmıştı. Bu maç sonrasında Naki, 3 maç ceza almıştı.