BIST 9.884
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.445,71
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan Erdoğan'a Kandil daveti!

BDP lideri Demirtaş, barış için Başbakan Erdoğan'ı Kandil'e davet etti.

Abone ol

İNTERNET HABER- İstanbul'da işlenen cinayet BDP'li Selahattin Demirtaş'ı çileden çıkardı. BDP Kadın Meclisi Üyesi Neslihan Harman'ın eski eşi tarafından Kadıköy'deki mitinge saatler kala öldürülmesine tepki gösteren Demirtaş, kadın olmadan barış olmayacağını söyleyerek yaşananları cinayeti şerefsizlik olarak nitelendirdi. Konuşmasında hükümetin açılım süreciyle ilgili adımlarını da değerlendiren Demirtaş, barış için Erdoğan'ı Kandil'e davet etti.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla BDP, ESP, EMEP, SDP, EHP, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, DİSK ve KESK’in de katılımıyla Kadıköy’de miting düzenlendi. "Gezi’den Lice’ye barış için mücadeleye" sloganıyla düzenlenen mitingte konuşan BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, mitinge gitmek üzere evinden ayrılan; ancak eski eşi tarafından öldrülen BDP Kadın Meclisi üyesi Neslihan Harman için duyduğu üzüntüyü anlattı. 
 
'BU ŞEREF DEĞİLDİR, ŞEREFSİZLİKTİR'
 
Konuşmasında kadınların katledildiği bir yerde kimse barıştan bahsedilemeyeceğini söyleyen Demirtaş, kadını katledilmesi gereken, boyun eğdirilmesi gereken varlıklar olarak gören zihniyetle mücadele edeceklerini ifade etti. Burada en çok erkeklere görev düştüğünü anlatan Demirtaş, işlenen cihayeti şerefsizlik olarak niteledi.
 
"ROBOSKİ’DE, GEZİ’DE SORMADINIZ, ŞİMDİ SORMALISINIZ"
 
Suriye konusuna da değinen Demirtaş, Suriye’de Esad yönetimi ile ÖSO arasında seçim yapmak zorunda olmadıklarını kaydederek, "Bizim işimiz ezilen halkların yanında olmaktır. Ezilen halklar için üçüncü yol var. O da halkların kendi iktidarını kurduğu anlayıştır" dedi. Demirtaş, Suriye konusunda hükümeti de eleştirerek, "1. Dünya Savaşı’nda Ortadoğu’yu bu hale getiren İngiltere’den nasıl medet umuyorsunuz? Eli kanlı ABD emperyalizminden nasıl medet umuyorsunuz? Bölgeyi kan gölüne çevirip arkasından silah firmaları ve inşaat firmalarıyla rant yiyenlere ’Beraber barışı inşa edelim’ diyorsunuz. Suriye’de Müslüman bir halkı katletmek için emperyalist devletlere çağrı yapıyorlar" diye konuştu.

ERDOĞAN'I KANDİLE DAVET ETTİ! 
 
Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın PKK’lıların yerini sorduğunu söyleyerek, "PKK’lilerin yeri bellidir. Mekapın üstünde göğün altında yaşıyorlar işte. Kandil orada. Gel beraber gidelim. Terörist diyerek barışamazsın" dedi.
 
Miting, konuşmaların ardından Agire Jiyan, Erdoğan Emir ve Grup Vardiya’nın şarkılarıyla son buldu.