BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,97
ALTIN 2.448,33
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan AK Parti'ye Silvan mesajı

Silvan'da son durumu değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ "HDP, öz yönetim ve özerklik hakkını sahipleniyor" mesajı verdi.

Abone ol

DİYARBAKIR Silvan'da 9 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyona ilişkin açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Silvan'da yaşananları br 'direniş' olarak nitelendirerek, "Öz yönetimin bir hak olduğunu ve Kürt halkının geri adım atmayacağı"nı söyledi.

ANF’nin haberine göre Med Nuçe Tv’de Silvan’la ilgili değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, yaşananların yerel bir sorun olmadığını, sokağa çıkma yasağının bulunduğu 3 mahalleye herkesin sahip çıkması gerektiğini belirtti.

"DEMOKRASİ CEPHESİ"

Demirtaş, önümüzdeki günlerde siyasi parti başkanlarıyla bir ‘demokrasi cephesi‘nin oluşturulması için bir araya geleceklerini belirtti.


AK PARTİ'YE "AKLINI BAŞINA AL" DİYE SESLENDİ

AK Parti’ye “Aklına başına al” diye seslenen Demirtaş, Silvan’da ‘terör sorunu’ olmadığını, "kendi geleceğine sahip çıkan bir halkın topyekün ‘terörist‘ ilan edildiği"ni söyleyerek şöyle konuştu:

"HERKES DİRENİŞİ BU ŞEKİLDE GÖRMELİ"

“Yüz yıllık Kürt ve Kürdistan sorununun, statüsünün nasıl yaşanacağına dair bir süreçten geçiyoruz. Silvan lokal bir konuyla ilgili direniş göstermiyor. Kürt halkının özgür geleceği ile ilgili bir duruş, direniş ortaya koyuyor. Kürdistan halkının özgür geleceği ile ilgili bir direniş yapılıyor. Herkes direnişi bu şekilde görmeli ve Silvan’ı sahiplenmeli.”

"KÜRT HALKI GERİ ADIM ATMAYACAKTIR"

“Bir halkın statü talebine karşı tankla topla saldırırsanız başarı elde edemezsiniz. Kürt halkı geri adım atmayacaktır. Bir kişi çıkıp kendini başkan ilan edip, ‘Rejimi değiştirdim‘ diyorsa, milyonlarca insanın talebi ‘terörizm‘ olarak değerlendirilemez.  Silvan halkı, kendi iradesine sahip çıkıyor. HDP, Kürt halkının özyönetim ve özerklik hakkını sahipleniyor. Bu talep partimizin programında da yer alıyor. Partimiz, Kürt halkının direnişinin yanındadır.”