BIST 9.830
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.459,48
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş olay açıklama! Dananın kuyruğunu kopacak

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş İstanbul İl Kongresi’nde konuştu. Demirtaş konuşmasında çözüm sürecine de değindi.

Abone ol

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş İstanbul İl Kongresi’nde konuştu. Demirtaş "Geldiğimiz nokta artık bu mücadelede dananın kuyruğunun kopacağı noktadır" dedi.

İşte Demirtaş’ın konuşmasından satır başları:

Geldiğimiz nokta artık bu mücadelede dananın kuyruğunun kopacağı noktadır. Dananın kuyruğu kopacaksa bugün, 100 yıl önceki gibi, kuyruk değil dana bizde kalacak.
Bizi Suriye’deki gibi paramparça etmek isteyecekler. Kürt Türk ile Arap’la aynı binada aynı şehirde yaşayamaz hale gelirse o zaman işte emperyalistlere ekmek çıkacak.

'ONLARA İNAT BİZ...'

Deniyor ya bölünmeyelim diye. Bölünmemenin alternatifi tek olmak değildir. Biz tek yürek derken onlar tek millet ek dil olmaktan bahsediyorlar.
Bugüne kadar bölen parçalayan politikalar tekçi politikalardı. Kendi gibi düşünmeyene yaşam şansı tanımıyorlar bu topraklarda.

Bizi tekleştirmeye çalışanlara inat biz farklılığımız kültürlerimizi koruyarak birlikte hareket edeceğiz.
Biz insanların kadın mı erkek mi, cinsel yönelimi farklı mı ona bakmayacağız. Kürtlükten Türklükten Alevilikten Sünnilikten ince insan kimliğimizi bir potada eriteceğiz.

İKİ GÜNE KADAR İMRALI'YA GİDECEKLER

Kürtüz, Türküz, yaşlıyız, genciz ama işsiziz, yoksulu. Yoksulun işsizin Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi yoktur. Bugün anons edilmiş arkadaşlarımızın İmralı adasına gittiği yönünde ama gerçek hava muhalefeti nedeniyle yetişemediler ve yarı yoldan geri dönmek zorunda kaldılar. İnanıyorum ki bir iki güne İmralı Adası’na gidecekler.