BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.460,00
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan o yetki neden alındı Şahin açıkladı

AK Partili Mehmet Ali Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan alınan atama yetkisi hakkında konuştu. Şahin, “Rutin bir iştir. Partimizde herhangi bir huzursuzluk yok” dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Başbakan Davutoğlu'ndan alınarak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na (MKYK) verilmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

MKYK'ya yetkinin verilmesiyle ilgili Şahin, "Milletvekili arkadaşlarımızın yoğunlukta olduğu bir MKYK’ya sahibiz. Özellikle milletvekili arkadaşlarımız, kendi illeriyle ilgili bu tür görevden almalar konusunda bilgi sahibi olmakta zorlandıklarını ifade ediyorlardı. “Bu yetki bize aitti, tekrar alalım. Rahatsızlık varsa biz tartışalım. Görevden alınacaksa biz karar verelim. Atama yapılacaksa biz yapalım” dediler. Bana göre haklı bir gerekçeydi, ben de destekledim bu talebi. Başbakan’ımız da “Tabii” dedi. Oy çokluğuyla değil, oy birliğiyle böyle bir karar alındı. Rutin bir iştir, partimizde herhangi bir huzursuzluk yok." dedi.