BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.438,27
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan o iddialara cevap!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, üçüncü seçim iddialarına cevap verdi 1 Kasım'da tek başına iktidarı hedeflediklerini söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye sınırında düşman unsurları yaşatmayacaklarını söyleyerek, "Türkiye'ye vurmak için kafasını kaldıranın kafasını ezeriz" diye konuştu. 1 Kasım'da tek hedeflerinin tek parti hükümeti kurmaya yönelik olduğunu ifade eden Davutoğlu, üçüncü bir seçim iddialarını ise yalanladı.

Ahmet Davutoğlu, Beyaz TV'de gündemi değerlendirdi. MHP lideri Bahçeli'nin 5. parti iddialarını değerlendiren Davutoğlu, Meral Akşener aday gösterilmemesi ve Tuğrul Türkeş'in partiden ayrılmasıyla birlikte MHP'nin kaynağını söyledi. Bahçeli'nin açıklamalarını çocukça manevralar olarak nitelendiren Davutoğlu şöyle konuştu;

"Meral Akşener'in aday gösterilmemesi, Tuğrul Türkeş'in partiden ayrılması ve

Kendisi gocunuyor gerekirse YPG'yi de vururuz. Yarası var gocunuyor Demirtaş!

 yaşanan çok sayıda istifalarla MHP kaynıyor. İşte bu süreçte Sayın Bahçeli dikkat dağıtmak için çocukça bir manevra yapıyor. Söylerken 5. parti meselesini AK Parti de demiyor. Doğru bir 5. parti çıkar ama herhalde MHP'nin içerisinden çıkar diye düşünüyorum.

"PATLAMA SONRASI OYUMUZ YÜKSELDİ SÖZLERİ"

Bu da son derece çocukça bir saptırma. Cümlenin akışı içinde şunu söyledim: “Sıralama itibariyle AK Parti'nin oylarında yükselme trendi var” dedim. Bu röportajda patlamadan 4-5 gün sonra yapıldı. O anda patlamanın etkisiyle oy oranın artacağı düşünülür mü? ‘Patlamadan sonra da bir anket geldi. Trend devam ediyor.' dedim. Patlamanın etkisi üzerine yapılan bir konuşma değildi.

"DEMİRTAŞ'IN YARASI VAR GOCUNUYOR"

Utanması gereken Demirtaş'tır. Şu anda dahi terör örgütü PKK'yı savunan bir Demirtaş var. Ben hiç bir yerde DEAŞ'ı herhangi bir şekilde maruz gösteren yahut DEAŞ'a bir operasyon yapılmaması gibi bir tutum sergilemedim. Evet DEAŞ'ı da vuruyoruz, PKK'ya da vuruyoruz. Kendisi gocunuyor gerekirse YPG'yi de vururuz. Yarası var gocunuyor Demirtaş! DEAŞ'ı vurmadık mı? 24-26 Temmuz'da iki kez PYD'yi vurduk. Aynı saatlerde biz DEAŞ'a operasyon yaparken, fırsat bilip Fırat'ın bu tarafına geçip kendilerince alan kazanmak istediler. Yani biz DAEŞ'i vuracağız PYD ilerleyecek öyle mi, Bir taraftan da PKK bize saldırırken... Demirtaş bu kurnazlıkları bırakmalı. biz alanda ne olup bittiğini biliyoruz. Türkiye'ye vurmak için kafasını kaldıranın kafasını ezeriz. Türkiye sınırında Türkiye düşmanı unsur yaşatmayacağız, bunu bilsinler.

ÜÇÜNCÜ SEÇİM İDDİALARI

Türkiye, üçüncü seçimi görmeyecek. Biz tek parti iktidarı kurmaya geliyoruz. 7 Haziran'dan sonra Bahçeli, 'hayır' demeseydi kurulurdu, Kılıçdaroğlu '13 yılı onarım hükümeti' demeseydi kuracaktır. HDP zaten, terörle kurdukları işbirliği sebebiyle denklem dışı kaldı. Hedefimiz ve çabamız tek parti hükümeti kurmaya yönelik. Hükümet olamayacaksanız, siyaset neden yaparsınız?

"DÜŞMAN UNSUR YAŞATMAYIZ"

DAEŞ'in Kuzey Suriye'deki karargahlarını yerle bir eden biziz. Fırat'ın batısına PYD geçmeyecek, doğuda ise Türkiye'de zarar veremezler. Doğuda etnik kıyım yapıyorlar. PYD savaş suçu işliyor. Sessiz mi kalacağız? Türkiye'ye sınır kim olacaksa dost olmak zorunda. Türkiye sınırında Türkiye düşmanı unsur yaşatmayacağız."