BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Facebook paylaşımına 4 gözaltı kararı!

Mersin'de PKK marşıyla halay çekip daha sonra bunu sosyal medyada paylaşan 4 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. Mahkeme bir kişi hakkında tutuklama kararı alırken, 3 kişiyi serbest bıraktı.

Abone ol

Mersin İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, sosyal paylaşım sitesinde PKK'yı öven bir marş eşliğinde halay çeken 4 kişiyi gözaltına aldı. Valilik, görüntülere Facebook aracılığıyla ulaşıldığını, "Terör örgütünün propagandasını yapmak ve basın-yayın yolu ile yaymak" suçundan bir kişinin tutuklandığını, üçünün ise serbest bırakıldığını açıkladı.

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada "Jandarma ekiplerinin PKK/KCK Terör Örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H'nin eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yaptıkları çalışmalar kapsamında 20-25 YDG-H sempatizanının Erdemli ilçesi Limonlu mahallesinde bulunan Kayacı Vadisi içerisinde, PKK/KCK terör örgütünü övücü/sahiplenici "Kürt Halkı Uyanmış Özgürlüğü Alacak" isimli marşı hep birlikte halay çekerek söyledikleri ve gerçekleştirdikleri bu etkinliği kamera ile kayıt altına alarak facebook sosyal paylaşım sayfasında paylaştıkları tespit edildi" denildi.

BİR TUTUKLAMA KARARI

"Terör örgütünün propagandasını yapmak ve basın-yayın yolu ile yaymak" suçlarından dolayı gözaltına alınan 4 kişiden 1'i tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı. Güvenlik güçlerinin 6 şüpheliyi daha aradığı açıklandı.