BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Yılmaz'dan hukuk çağrısı!

MHP Milletvekili Adayı Alper Çağrı Yılmaz'dan hükümete sert sözler! 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde milletin hukuka olan güveninin azaldığını iddia eden Yılmaz, 17-25 Aralık sürecini hatırlattı, AK Parti'nin sürecin üzerini örttüğünü söyledi.

Abone ol

MHP Ankara Birinci Bölge Milletvekili Adayı Alper Çağrı Yılmaz, AK Parti hükümetleri döneminde hukukun zedelendiğini iddia etti. Bunun en önemli kanıtının 17-25 Aralık süreci olduğunu söyleyen Yılmaz, Cumhuriyet döneminin en büyük yolsuzluk iddiası olarak nitelendirdiği sürecin, AK Parti tarafından üzerinin örtüldüğünü ileri sürdü.

MHP'nin hukukçu milletvekili adaylarından Alper Çağrı Yılmaz, seçim gezileri sürüyor. Son alarak Ankara'nın Sincan ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan ve vatandaşlarla sohbet eden Yılmaz, burada yaptığı açıklamasında AK Parti hükümetini eleştirdi, son 13 yıllık dönemde çok büyük hukuksuzluklara imza atıldığını iddia etti.

O DÖRT BAKAN YARGILANMADI

MHP lideri Bahçeli'nin de koalisyon şartlarından olan 17-25 Aralık süreciyle ilgili yapılan hukuksuzluklara da dikkat çeken Yılmaz, Cumhuriyet tarinin en büyük yolsuzluk olayının, adında adalet olan bir partinin iktidarında üzerinin kapatılmaya çalışıldığını söyledi. Bu dört bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi gerektiğini; ancak hiçbirinin yargılanamadığını söyleyen Yılmaz, "Sıradan bir vatandaşın en ufak hatası olsa kendisini adliyede bulur; ancak bu dört isim hala elini kolunu sallayıp gezebiliyorlar" diye konuştu.

BUNLAR YETMEMİŞ GİBİ...

Dönemin başbakanı tarafından yine dönemin adalet bakanına bir davaya ilişkin verdiği talimata da bu ülkenin şahit olduğunu kaydeden Yılmaz, açıklamasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesini hatırlattı. Gökçek'in herhangi bir restouranttan kendisine kebap söyler gibi Kuzu'dan kendisini kurtaracak bir özel bir kanun siparaşi verdiğini de iddia eden Yılmaz, hukuksuzlukların son bulması için vatandaşlardan destek istedi.