BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.439,07
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu muhalefet partilerine 1 hafta süre verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Abone ol

İç güvenlik reform paketi için muhalefet partilerini 1 hafta düşünmeye çağıran Başbakan Davutoğlu,  "Bir haftalık erteleme, iç güvenlik paketinin zamana yayıldığı veya vazgeçildiği intibası oluşturmasın. İç güvenlik paketi çıkacaktır, çıkacaktır, çıkacaktır" dedi.

Muhalefet partilerini "paralel yapı" ile birlikte hareket etmekle suçlayan Başbakan'ın konuşmasını yaparken dili sürçtü. Davutoğlu, Pensilvanya yerine yanlışlıkla "Philadelphia" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında milletvekillerine hitap etti. İşte öne çıkan satır başları:

"AK Parti anlaşılmadan Türk siyaseti anlaşılamaz Orta Asya Kafkaslar anlaşılamaz. AK Parti ülke siyasetine ve dünya siyasetine damgasını vurmuştur vurmaya devam edecektir. Türkiye'nin her yerinde yegane tek parti AK Parti'dir. Ülkenin her yerinde kongre yapabilen tek partidir.

İNADINA ÇÖZÜM İNADINA BARIŞ

İnadına çözüm, inadına barış, inadına demokrasi dedik, demeye devam edeceğiz. Çözüm süreci biribirine düşürülmek istenen kardeşlerin buluşmasıdır. Türk kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir.

Bizim meselemiz özgürlükçü kısıtlamaya tabi olmayan sivil bir anayasadır. Bu topraklarda hiç kimse eşrefi mahlukat olan insanın özgürlük alanına müdahale edemeyecek.

Biz onlar ne derse desin mutlak anlamda kıyafet, fikir, basın özgürlüğünü koruduk ve korumaya devam edeceğiz.

Biz hiç kimsenin inancı, düşüncesi, örfü, mezhebi, etnik yapısı dolayısıyla ayrıştırılmadığı yepyeni bir Türkiye'ye doğru yürüyoruz. Bu yeni Türkiye, kardeşliğin, eşit vatandaşlığın, özgürlüğün Türkiyesi olacak.

HDP ÇARŞAFLI HANIMLARI TAHKİR ETTİ

Geçtiğimiz günler HDP çarşaflı hanımları tahkir eden bir gösteri yaptı. Hep diyorum ya CHP Türk Baasıdır, HDP Kürt Baasıdır diye. Geçmişte CHP okullarda yapardı bu tür gösterileri adına da çağdaşlık derlerdi. CHP zihniyeti ile HDP zihniyeti aynı anlayışı yansıtır.

Güvenliğin olmadığı zaman özgürlükler hayata geçirilemez. 3 parti ve arkalarındaki gerçek muhalefet Pensilvanya'nın istediği tek şey Türkiye'yi kaos ortamına sürüklemek. Sandıktan ümitleri olmadığı için iktidara gelmenin tek umudu olark kaosu krizi görüyorlar.

SANDIĞA ÇAĞIRSANA BE ADAM

Kılıçdaroğlu otoriter rejimin olduğunu iddia ederek halkı direnmeye çağırdı. Ya madem sen demokratik bir siyasi partisin, bir partinin genel başkanısın, halkı direnmeye çağıracağına sandığa çağırsana be adam sandığa çağır, sandığa. 3 ay sonra sandığa gidiyoruz. Eğer kendine güveniyorsan halka 'burada bu yasalar yanlış çıkarılıyor, biz size daha iyi yasa çıkaracağız, bize oy verin. Sandığa gidin ben 5 ay sonra bu yasayı değiştireceğim' de. Demokratik yaklaşım bu. Hayır, beyefendinin sandıktan ümidi yok ki. Sandıktan hiçbir zaman ümidi olmadı ki, bu sandıktan hiçbir zaman CHP çıkmadı ki ve çıkmayacak da.

PROVOKATÖR OLURSUN

Sayın Kılıçdaroğlu bak geçen Pazar günü Kadıköy'de gösteri yapıldı. Değişik dernekler, hükümeti de eleştirdiler tek bir müdahale oldu mu? Barışçıl gösteriye müdahale edilmez. Oldu mu? Her türlü eleştiri haklarını kullandılar, sen de kullan. Ama molotof kokteyli alıp sokağa çıkacak olanların önüne geçeceksen sen siyasetçi olmaktan çıkarsın, provokatör olursun provokatör.

GÜLEN'İN NEW YORK TİMES MAKALESİ

Kılıçdaroğlu konuşurken paralel çetenin başı ABD’de makale yazıyor.  NY Times’ta yayınlanan makalede gayrimüslim azınlıkların haklarının gasp edildiği yazıyor. Neden? Çünkü 24 Nisan yaklaşıyor, Washington'da lobiler hareketli. Ermeni lobisi hareketli, Yahudi lobisi zaten hareketli. Filistin oldukça onlar hareketlenecek. Biz de söylüyoruz Filistin işgal altındayken de biz her türlü lobinin karşısında durmaya devam edeceğiz.

HESABINI SORARIZ ARKADAŞ

İnsanları direnmeye çağırırsan, bir, bu direnme talimatını Türkiye'den değil de Pensilvanya'dan alırsan, iki, biz hesabını sorarız arkadaş. Bu ülke bu düzeni kolay ihdas etmedi. Kılıçdaroğlu yüce Meclis'in kürsüsünde konuşuyor, aynı saatlerde Pensilvanya'daki paralel yapının başı da New York Times'ta makale yazıyor. Alın Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını, alın o makaleyi yanyana koyun, tercüme edildi sanırsınız. Çünkü arkada bir el o ikisine aynı talimatı veriyor.

PARTİNİZE SAHİP ÇIKIN

CHP'lilere sesleniyorum, dışarıdan yönlendirilen bu lider ve kadrolarına karşı partinize sahip çıkın. CHP’lilere sesleniyorum. Partinize sahip çıkın. Gerçek cumhuriyetçilik mecliste konuşmaktır. Philadelphia ile paralel konuşmak değildir. CHP'den milletvekili olan hanımefendi ikna odalarında paralel yapının başıda verdiği fetvayla başörtülüleri ikna etmeye çalıştı.

HER ŞEYİN PARALELİ ÇIKTI

Artık her şeyin paraleli çıktı. Aynı gün içinde paralel makale paralel grup konuşması çıktı. Mübarek olsun onların paralelleri. Biz sıratül müstakimdeyiz yolumuzdan bir milim dahi sapmayız.

TEZGAHLARI BOZARIZ

En kritik dönemde halk iradesiyle başa gelmiş Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı tezgah kuruluyor, biz bu tezgahları bozarız. Sadece CHP ve Pensilvanya mı? MHP de aynı söylemlerde bulunuyor. Bahçeli İç Güvenlik Paketi'ni polis devleti olarak savunuyor.

HDP... 6-7 Ekim olaylarında vatandaşlarımızın hayatını karartanlar onlar değilmiş gibi bizle özgürlükleri konuşmaya çalışıyor. Biz tedbirimizi alırız.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ ÇIKACAK

Hiç kimse, bu bir haftalık ertelemeyi, iç güvenlik reformu paketinden herhangi bir şekilde zamana yayıldığı veya vazgeçildiği gibi intibaya kapılmasın. İç güvenlik reformu paketi çıkacaktır, çıkacaktır, çıkacaktır. Biz çatışmacı değiliz. Her türlü diyaloğa hazırız ama krize kaosa asla izin vermeyiz.

HODRİ MEYDAN

Muhalefet partileri 1 haftalık süreçte düşünsünler, kendi muhasebelerini yapsınlar. Herkes bu 1 haftalık süreçte kendini muhasebeye çeksin. Şu madde gelişmiş demokrasilerde yok desinler, konuşuruz. Hodri meydan!

MERHAMET VE KUDRET

Devlette kudret ancak ve ancak mermametle olur. Merhameti olmayan devlet zalimleşir. Kudreti olmayan devlet zalimleşir.

Biz eğer bugün her seçimde başarılı çıkmışsak millet şunu gördüğü içzin ben bunu dünyada da görüyorum vatandaşlarımızda milletin önüne geçen izzeti gördüğü için. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne ben ne de başka bir AK Partili dünyanın hiç bir yerinde zalim karşısında boyun eğmez, zillet içinde hareket etmez, ülkeye zilletle dönmez.

DOLARIN YÜKSELİŞİ

Kimse son dönemdeki kurdaki hareketlilik dolayasıyla Türkiye'de bir ekonomik kriz beklentisi içinde olmasın. Bütün dünyada doların değer kazanması sonrasında ulusal para birimlerinde benzer bir trend yaşanıyor. Pazar günü akşam Uluslararası Finans Enstitüsü'nün toplantısına katıldım. Dünyanın en büyük finans kuruluşlarının katıldığı bir toplantı İstanbul'da tertip edildi, orada G-20 Dönem Başkanlığı olarak hitap ettik. Türk finans sisteminin, Türk ekonomisinin, Türk maliyesinin gücü ve kudreti konusunda herkes tam bir güven halindedir. Geçtiğimiz ay Londra ve İsviçre'de yaptığımız görüşmelerde de bunu hissettik. Önümüzdeki dönemde bu ziyaretleri, uluslararası yatırımcılarla olan buluşmalarımıza devam edeceğiz ve Türkiye'yi izzetli bir geleceğe hazırlamak için sağlam ekonomik altyapıya konusunda daha da tahkim edilmiş hale getireceğiz.

NEREDEYDİNİZ?

Parlamentoya kilit vurulduğunda siz neredeydiniz? 27 Mayıs öncesinde şartlar oluştuğunda ihlil meşru bir haktır diyen CHP o ihtilalden birinci derece suçludur. Çıkıp parlamentonun onurunu korudular mı? 12 Eylül olduğunda rahmetli Ecevit'in dahil CHP'lilerin işbirliği yapıp istifa ettikleri unutuldu mu? 28 Şubat'ta halk oyuyla görev üstlenmiş hükümetten kurtulmak için tezgah kurulurken neredeydiniz? O zaman da milli iradenin yanındayken yine biz yanındayız.

28 şubatta yargı mensuplarına brifing verilirken bugün yargı bağımsızlığından bahsedebilir mi? Parlamentoya kilit vurulurken biz dimdik ayaktaydık.

BAHÇELİ HEP ARKAMIZDA OLACAK

Bahçeli Kırşehir'e gitmiş iyi olmuş. Orada nefesimiz ensemizde dedi. Doğru evet güzel bu şu demek biz nereye gidersek o da oraya gelecek gezecek Türkiye'yi. Cuma günü Sivas'tayım, Giresun'da Ordu'dayım sonra Antalya'dayım. Daha sonra Pakistan'a gideceğim orası uzak belki ama diğer yerlerde beklkerim. Ama Sayın Bahçeli bir şeyi doğru söylüyor her zaman arkamızda olacaklar biz yürüyeceğiz onlar takip edecekler. Onların öne geçmeye niyetleri, ümitleri, iradeleri yok. Çünkü önde AK Parti var.