BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.423,24
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da kar bastıracak son hava durumu

İstanbul'da dün gece başlayan kar yağışı etkisini arttıracak. Hava durumu için meteoroloji son tahminler açıkladı çarşambaya kadar kar devam edecek.

Abone ol

İSTANBUL için beklenen kar yağışı gece yarısı geldi özellikle kentin kuzeyinde  etkili olan kar yağışı 11 Şubat çarşamba gününe kadar etkisini aralıklarla arttırarak devam edecek. Son hava durumu raporunda özellikle Anadolu Yakası yoğun kar yağışına karşı uyarıldı. İstanbul 'da kar yağışına rağmen valiliğin aldığı kararla okullar tatil edilmedi. İşte İstanbul 'da bugün ve yarın yani 11 Şubat için beklenen hava durumu;

hava-durumu-1.20150210084436.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, şiddetli kuzeyli rüzgarlarla beraber gerçekleşecek karla karışık yağmur ve kar yağışının yarın ve çarşamba günü Anadolu Yakası'nda kuvvetli olarak devam edeceği belirtildi.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

screen-shot-2015-02-10-at-8.41.40-am.png

Açıklamada, çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline döneceğinin tahmin edildiği vurgulanırken, yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerinde 1-3, rakımın biraz yüksek olduğu yerlerde ise 5-15 santimetre arasında olmasının öngörüldüğü aktarıldı. 

Kar yağışı ve fırtına şeklinde esecek rüzgar nedeniyle yaşanacak olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

hava-durumu-2.20150210084453.jpg

BU İLÇELER BEYAZA BÜRÜNDÜ

İstanbul'da kar yağışı gece saatlerinde etkisini artırdı. Kar yağışı gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ile etkili olmaya başladı.

Başakşehir, Sarıyer, Üsküdar, Beykoz ve Ümraniye'nin yüksek kesimleri beyaza büründü. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin kent genelinde hazır bekletildiği bildirildi.

İSTANBUL'DA KAR TEDBİRLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), MeteorolojiGenel Müdürlüğü'nün İstanbul’a ilişkin uyarıları üzerine karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti. 

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kış şartlarıyla mücadele ekipleri olumsuzluklara karşı bin 28 araç-iş makinesi ve 4 bin 815 personel ile ana arterlerde görev başında olacak.

Bu gece yarısından itibaren başlatılacak kış şartlarıyla mücadele çalışmaları, olumsuz hava koşulları şehri terk edinceye kadar sürecek.