BIST 9.709
DOLAR 32,51
EURO 34,79
ALTIN 2.426,84
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okullar tatil mi? İşte tatil kararı veren iller

Okullar tatil mi sorusunun yanıtı 8 ilden geldi. Bir çok ilde bugün ve yarın yani 11 şubat okullar tatil edildi. Peki İstanbul ve Ankara 'da okullar tatil mi?

Abone ol
Meteoroloji 20 ilde kar yağışı alarmı verince 'okullar tatil mi' sorusu gündeme geldi. 8 il bugün kar tatili kararı verirken bazı iller yarın yani 11 Şubat günü için de okulları tatil etti. İstanbul 'da okullar tatil mi sorusunun yanıtı vali Vasip Şahin twitterdan yaptığı açıklamayla yanıtladı. Ankara 'da ise okullar tatil edilmedi. İşte okulların tatil olduğu illerin listesi.

Kar geri döndü, 8 ilde eğitime bir gün ara verildi. Kar yağışı nedeniyle Ağrı, Bingöl, Erzurum, Bitlis, Ardahan, Muş, Uşak ve Kars'ta yoğun kar yağışı hayatı felç ederken, okullar tatil edildi. Bu arada kar yağışı nedeniyle sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıldı.

 
10 ŞUBAT VE 11 ŞUBAT OKULLAR TATİLokullar-tatil-mi--i̇şte-tatil-karari-veren-iller-.jpg
KARS 'ın Sarıkamış ile Bitlis'in Güroymak ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle 10 şubat salı ve 11 şubat çarşamba günü okullar tatil edildi.
 
Sarıkamış Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışının iki gün daha etkili olmasının beklendiği ilçede, öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla salı ve çarşamba günü ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki tüm okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.
 
Kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü Güroymak'ta da ilçe merkezi ve bağlı köylerde okulların 2 gün süreyle tatil edildiği, hamile ve engelli kamu personelinin ise idari izinli sayılacağı bildirildi.

ÇANAKKALE 'DE OKULLAR TATİL Mİ?
Çanakkale'nin Yenice ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, dün geceden bu yana aralıklarla devam eden ve sabaha karşı etkisini arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle ilçedeki okullar bugün tatil edildi.

Bu arada Yenice Belediyesi ekipleri, karayollarına bağlı görevlilerle birlikte kar yağışının fazla olduğu noktalar ile ilçe merkezinde kar temizleme çalışması yapıyor.

MUŞ 'TA KAR TATİLİ KAÇ GÜN?

MUŞ 'ta yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerindeki okulların 10 Şubat 2015 Salı tatil edildiği belirtildi.

Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği vurgulanan açıklamada, yatılı bölge okullarında ise eğitime devam edileceği bildirildi.


AĞRI VALİLİĞİ KAR TATİLİ KARARI

Ağrı'da kar yağışı nedeniyle kent merkezine bağlı köyler ile Eleşkirt'in köylerindeki okullar ve taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime bir gün ara verildi. Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı köylerdeki okullar ile taşımalı sisteminin uygulandığı okulların 10 Şubat Salı tatil edildiği belirtildi.

Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime köylerdeki okullar ile taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda ara verildiği vurgulanan açıklamada, merkezdeki okullarda ise eğitime devam edileceği ifade edildi.

Eleşkirt ilçesinde ise kar yağışı nedeniyle köylerdeki okullar ile taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Eleşkirt Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı köy yollarının kapalı olması nedeniyle Eleşkirt'te bağlı 55 köy okulu ile taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime 10 Şubat Salı ara verildiğini söyledi.

İlçede kar yağışının üç gündür etkili olduğunu ifade eden Zadeleroğlu, "Olumsuz hava şartları nedeniyle ikinci dönemin ilk günü sadece taşımalı eğitimin uygulandığı okullar tatil edilmişti. Fakat bazı köy yollarının kapalı olması nedeniyle yarın hem köy okulları hem de taşımalı sistemin uygulandığı okullar tatil edildi" diye konuştu.

ARDAHAN KAR TATİLİ KARARI

Ardahan'ın Göle ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle tüm okulların 10 Şubat Salı tatil edildiği belirtildi.

UŞAK 10 ŞUBAT TATİL EDİLDİ

Uşak'ta olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.okullar-tatil-mi--i̇şte-tatil-karari-veren-iller.jpgUşak Valiliğinden yapılan açıklamada, Uşak Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında, "hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler" nedeniyle il genelinde tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarında 10 Şubat Salı eğitime ara verildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılacağı belirtildi.

BİTLİS OKULLAR TATİL EDİLDİ
Bitlis merkez ve bağlı köylerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde okulların salı günü tatil edildiği belirtildi.

Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği vurgulanan açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının kaymakamlıklar tarafından alınacağı ifade edildi.

Açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamilelere de bir günlük idari izin verildiği kaydedildi.

BİNGÖL'DE 11 ŞUBAT ÇARŞAM DA OKULLAR TATİL

Karlıova İlçe merkezinde dün akşam başlayan kar yağışı, bugün başlaması gereken eğitimi engelledi. Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği Karlıova’da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez ve bağlı köylerde okulların 2 gün tatil edildiğini duyurdu. İlçede kar yağışı hala devam ederken, özel idare ve belediye ekipleri, kar temizleme araçları ile yoğun bir şekilde kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.