BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.444,76
HABER /  GÜNCEL

Darbeciyi tımarhaneye götürmeli

Hanefi Avcı'nın makam odasında bulunan ses kasetleri Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Bünükanıt'ın gündeminde.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Beykent Üniversitesi Taksim Yerleşkesi'nde düzenlenen Siyasette Devlet Yönetimi konferansına katıldı.

Hanefi Avcı'nın makam odasında bulunan dinleme kasetleri Büyükanıt'ın gündemindeydi. Ünlülerin birer birer adliyeye giderek ifade vermesine değinen Büyükanıt'ın sözleri ilginçti:

BENİM NEYİM EKSİK

"Benim neyim eksik, beni de dinlemişlerdir herhalde. Şaka yapıyorum tabii ki. Dinleme muhtemelen olmuştur, bununla ilgili de çağrı gelirse gider ifademi veririm."

"DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNANLARI TIMARHANEYE GÖTÜRÜP TEDAVİ ETTİRMELİ"

28 Nisan'da hükümete muhtıra vermekle suçlanan Büyükanıt'ın darbe tartışmalarıyla ilgili sözleri hayli ilginçti:

"Deniyor ki bu 35. madde darbelere sebep olur. Bunun kadar komik bir şey olamaz. Hiç kimsenin 21. yüzyılda bir darbe düşüncesi içinde olmaması lazım. Olanı da normal bulmamak lazım. Hatta darbe girişiminde bulunduysa yargılamadan önce tımarhaneye götürüp tedavi ettirmeli ve ondan sonra yargılanmalıdır."

"GÜVENLİK BÜTÜNDÜR"

TSK'nın iç güvenliğe bakmasını eleştirenlere de tepki gösteren Büyükanıt, PKK'ya işaret ederek, iç tehdide dikkat çekti:

"TSK İç Hizmetler Yönetmeliği'nin 85. maddesinde ise Silahlı Kuvvetlerin vazifesinin Türkiye Cumhuriyeti'ni, içe dışa karşı lüzumunda silahla koruma onuru verilir. AB, söz konusu maddelerin değiştirilmesini talep etmek suretiyle, TSK'nın sadece dış güvenliği sağlayan bir kurum haline dönüştürmesini istemektedir.

'Sen dış güvenliği koru' deniyor. Peki bu dış güveniğin içinde PKK'dan nasıl koruyacaksınız? PKK içerde. Güvenlik, iç dış diye ayrılamaz. Güvenlik bütündür. Günümüzde güvenlik kavramı çok gelişmiştir. Güvenlik ya her yerde vardır ya da hiç yoktur. Diğer ülkelerde de olduğu gibi Türkiye'de de bir iç tehdit mevcuttur. Kimse İtalya'yı, Fransa'yı bölmeye çalışmıyor. Ama Türkiye'de 1984'den beri bir bölücü terör mevcuttur."