BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.388,71
HABER /  DÜNYA

Obama'dan 'eşcinsel' açıklaması

ABD Başkanı Barack Obama eşcinselliğin bir tercih olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama eşcinselliğin bir tercih olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Obama eşcinsellere yönelik haksızlıklara da tepki gösterdi.

Kasım ayında yapılacak Kongre seçimleri için partisine destek amacıyla bugünlerde sık sık mitinglere katılan ABD Başkanı Barack Obama, farklı bir bakış açısıyla eşcinsel haklarıyla ilgili tartışmaya girdi.

Muhafazakar Hıristyanların eşcinsel haklarına karşı çıkarken öne sürdüğü gibi gay veya lezbiyen olmanın bir tercih meselesi olmadığını belirten Demokrat Partili Başkan Obama "Eşcinsel olmak bir tercih değildir" dedi.

Konuşmasında detaylara girmekten kaçınan ABD Başkanı "Uzman değilim, bu benim fikrim. Her her insan kendine has karakteristik özelliklerle gelir dünyaya ve hepimiz tanrının çocuklarıyız" diye konuştu.
MTV Televizyonu'nun sponsorluğunda New York'ta düzenlenen bir etkinlikte konuşurken Amerika'da son derece hassa bir konu olan eşcinselliğe ilişkin görüşlerini ifade eden Obama'nın bu sözleriyle Evanjelik Hıristyanlar ve diğer muhafazakar grupların tepkisini çekeceği tahmin ediliyor. Obama'nın bu çıkışıyla, seçim öncesinde kendisini eşcinseller hakları konusunda duyarsızlıkla suçlayan grupları yatıştırmayı amaçladığı söyleniyor. Özellikle Amerikan ordusunda eşcinsellere yönelik ayrımcılıkların devam etmesi Obama'nın bu gruplar karşısında güç durumda kalmasına yol açıyor. ABD Başkanı'nın bu sözlerinin birçok bölgede muhafazakarlar ve dini kurum-kuruluşlarca protesto edilmesi bekleniyor.