BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,85
ALTIN 2.387,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bitlis'te 'bal gibi' festival!

Bitlis'te "1. Ulusal Bitlis Arıcılık ve Bal Festivali" etkinlikleri, tüm hızıyla devam ediyor.

Abone ol

Bitlis'te bu yıl ilki düzenlenen "1. Ulusal Bitlis Arıcılık ve Bal Festivali" etkinlikleri çerçevesinde 'En güzel bal yarışması' düzenlendi.

Dün başlayan ve 3 gün sürecek olan festival çerçevesinde bal yarışması düzenlendi. Bitlis Arı Yetiştiricileri Birliği'nde düzenlenen yarışmaya toplam 15 bal üreticisi katıldı. Süzme, karakovan ve kasnak bal olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılan yarışmalarda, jüri üyeleri en güzel balı seçti.

Bitlis Muhabbet Geceleri grubu tarafından verilen müzik ziyafeti eşliğinde yapılan değerlendirmenin ardından süzme bal kategorisinde Kemal Değerli, karakovan kategorisinde Ahmet İçyer ve kasnak bal kategorisinde ise Yasin İne birinci oldular.

Bitlis Arı Yetiştirme Birliği tarafından birinci olan arıcılara 6, ikinciye 4 ve üçüncüye ise 2 arılı kovanı ödülü olarak verdi. Festival akşam saatlerinde düzenlenecek olan ve mahalli sanatçıların katılacağı konser ile devam edecek. Festivalin son günün de ise il ve ilçelerdeki tarihi ve doğal güzellikleri kapsayan bir gezi programı düzenlenecek.