BIST 9.895
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.433,07
HABER /  GÜNCEL

Dalan dönüş için tarih verdi

Bedrettin Dalan nihayet konuştu.. Kendisine bağlanan telefondaki kişinin Mehmet olduğunu zanetti ama..

Abone ol

Sırasıyla ABD, Peru, Finlandiya ve Rusya'ya geçen Dalan'ın son durağı Beyaz Rusya'nın Minsk şehri oldu. Ergenekon firarisi Bedrettin Dalan dönüş için tarih verdi: 5-10 gün içinde Türkiye’ye döneceğim.

Star muhabiri Cevheri Güven Dalan'ın izin sürdü ve onu Minsk'te Hüseyin Şahin isimli Türk’e ait Juravinka Otel’in 401 numaralı odasında olduğu bilgisine ulaştı. İşte Star gazetesinin manşetine taşıdığı özel haberin ayrıntıları:

"Mehmet sen misin?’

Star, Dalan’a Juravinka Oteli’nin 401 numaralı odasındaki telefondan ulaştı. Juravinka Oteli aradığımızda telefona çıkan görevliye “Bedrettin Dalan’la görüşmek istiyorum” deyince kim olduğumuzu bile sormadan Dalan’ın odasına bağladı. Dalan’ın telefonu “Mehmet sen misin?” diye açması dikkat çekti.

Star gazetesinden aradığımızı söyleyince kısa bir şok yaşayan firari Dalan, “Amerika’dan ayrıldığını, Avrupa’ya geçtiğini ve yakında Türkiye’ye geleceğini” söyledi. “Türkiye’ye gelmek için bir takvim belirlediğini” ifade eden Dalan “5-10 gün içinde Türkiye’ye döneceğini” söyledi.

Savunmasını savcılara ulaştırmış

Savunmasını hazırladığını ve avukatları aracılığıyla Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara ulaştırdığını anlatan Dalan “ortada işlediği bir suç olmadığını” iddia etti.

İrtibat halinde olduğu “Mehmet” isimli şahsın kim olduğu sorusuna cevap vermeyen Ergenekon firari şüphelisi Bedrettin Dalan’ın, görüşme boyunca sürekli olarak “konu kapanmıştır” diyerek telefonu kapatmaya çalışması dikkat çekti.