BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,53
ALTIN 2.382,35
HABER /  GÜNCEL

Beton döküp kapatılmıştı...

Çankaya Belediyesi’nce 4 yıl önce içi betonla doldurularak kapatılan Sakarya Caddesi’ndeki havuz 4 yıllık cezasını tamamladı.

Abone ol


NERGİS DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA-
“Serserilerin mekanı “ olduğu, içki tüketildiği gerekçesiyle Çankaya Belediyesi’nce 4 yıl önce içi betonla doldurularak kapatılan Sakarya Caddesi’ndeki havuz 4 yıllık cezasını tamamladı. Kapatılan havuzun üzerine konulan sandalyelerde bugün çekirdek çitlenerek film izleniyor.

Çankaya Belediyesi Ankara’nın eğlence merkezi Sakarya Caddesi’ni kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirildiği bir mekan yapmak için kolları sıvadı. Önce ağaçların diplerine rengarenk çiçekler ekildi, aydınlatma sistemi yenilendi, ardından bir heykel sempozyumu yapılarak caddenin dört bir yanı ağaç heykellerle donatıldı. Caddeyi bir kültür sanat caddesi yapmaya kararlı olan belediyenin son çıkışı ise açık havada film festivali oldu. 4 yıl önce güvenlik gerekçesiyle doldurulan havuzun üzerine sandalyeler konuldu. Caddenin ortasına da büyük bir peyaz perde gerildi. Ramazan ayının ilk günü başlayan festival kapsamında 30 Ağustos’a kadar her akşam saat 21.00’de bu caddede film izleyebilirsiniz. Ankara Uluslararası Film Festivali, Gezici Festival, Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, Ankara Kızılay ve Çevresi Esnaf Dayanışma Derneği ve United Design firmasının da destek verdiği festival kapsamında toplam 58 kısa film izlemek mümkün olacak. Açık havada sinema nostaljisi yaşatmayı amaçlayan etkinlikte çekirdek çitleyip gazoz içmek serbest.