BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,71
ALTIN 2.396,54
HABER /  GÜNCEL

Üniversitenin Kürtçe sitesi

YÖK, Kürtçe Enstitüsü'nü tartışırken Hakkari Üniversitesi ilk adımı attı bile... Kürtçe internet sitesi hazırladı..

Abone ol

NERGİS DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP Lideri Baykal'ın altını basa basa karşı çıktığı, MHP Lideri Bahçeli'yi küplere bindiren Kürtçe eğitim; üniversitelere girdi bile...

YÖK Kürtçe Enstitüsü'nü tartışırken Hakkari Üniversitesi ilginç bir adım attı... Hakkari Üniversitesi ekim ayında düzenleyeceği “Kürt Kadını Kongresi” için Kürtçe web sitesi hazırladı. Böylece Kürtçe ilk kez bir üniversitenin resmi kullanımına girmiş oldu.

İşte üniversitenin Kürtçe internet sitesi: http://kurdkadini.org/kr/

1-5 Ekim tarihinde düzenlenecek kongreyle ilgili İNTERNETHABER”e konuşan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, kongrede Kürt kadının sorunlarının tartışılacağını bu anlamda önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Belenli hazırladıkları Kürtçe siteyle ilgili olarak da, “Siteyi hazırlarken hiç zorlanmadık. Kürtçe bir iş yapılacaksa Hakkari’de yapılır. Hakkari’de Kürtçe ile ilgili hiçbir sorun yaşamazsınız” dedi.

KÜRT KADINININ SORUNLARI TARTIŞILACAK

Kürt kadınının aile içindeki yeri, maruz kaldığı şiddet ve töre olayları, ekonomik güçleri, siyasete karşı duruşları, toplum içerisindeki sosyal statüsü, bir kürt kadınının anne olarak fotoğrafı, adli süreçlerdeki durumları ve tutumları, yoklukla baş etme yolları, zorunlu ve gönüllü göçte yaşadıkları ve uyum becerileri gibi Kürt kadınını tanımaya ve anlamaya yönelik kongre için üç dilde web sitesi tasarlandı. Türkçe,İngilizce ve Kürtçe olarak ayrı ayrı yapılan web sitelerinde kongreyle ilgili bilgiler yer aldı.