BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

DACİA DUSTER EDC 4X2 Test Sürüşü

Ulaşılabilir, sağlam ve yalın olarak tanımlanan Duster 1.5 litre dizel motor ve otomatik şanzıman kombinasyonuyla 4000 devir dakikada 110 beygir güç ve 1750 devir itibariyle 250 Nm tork değeri veriyor.

Dacia Duster istanbul gibi büyük şehirlerde kalabalıktan dolayı çok göze batmasa da özellikle Anadolu da benim en çok rastladığım suv diyebilirim. Özellikle fiyatı ve fiyatına göre sağlam yapısı tercih edilme sebebi. Ancak büyük bir eksiği vardı ve şimdi o eksik kapandı; Duster artık otomatik (EDC)şanzımana sahip.

Ulaşılabilir, sağlam ve yalın olarak tanımlanan Duster 1.5 litre dizel motor ve otomatik şanzıman kombinasyonuyla 4000 devir dakikada 110 beygir güç ve 1750 devir itibariyle 250 Nm tork değeri veriyor. Otomatik vites yakıt tüketimini artırır diye düşünmeyin çünkü Duster 4.5 litrelik ortalama yakıt tüketimiyle çok ekonomik. Ayrıca 116 Co2 yani karbondioksit salınımıyla çevrecide. 

Duster 4x2 olarak satışta ve yakın gelecekte 4x4 ihtimali görünmüyor. Otomobil iki farklı donanıma sahip Laureate ve Laureate Black Shadow. Black shadow donanım farkı ise sadece 2.500 TL. Bu farkı ödeyerek otomobilde 16" siyah jant, black shadow özel tasarımı (piyano siyahı detaylar vs) hız ayarlama ve sınırlama, deri direksiyon gibi farklılıklara sahip olabiliyorsunuz. 

Duster özellikle fiyatına göre sahip olduğu sağlamlık ve kalitesiyle benim sevdiğim ve tavsiye ettiğim bir suv.  Sınıfına ve fiyatına göre sahip olduğu malzeme kalitesi ve konfor gayet iyi. Özellikle koltuklar çok rahat. Şehir kullanımında iyi olduğu gibi arazide çok daha yetenekli muhteşem bir süspansiyon konforu beklemeyin ama otomobilin vaad ettiklerini verdiği kesin. Yalnızca multimedya sistemini de kontrol edebildiğiniz dokunmatik ekran göz hizasının çok altında kalıyor. Sürüşe odaklanmak adına belki iyi ama benim gibi trafikte sürekli otomobili kurcalayan biri için biraz zor. Duster EDC fiyatları ise Laureate donanımla 82.900 Laureate Black Shadow donanımla 85.400 TL