BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazdığı o not ortaya çıktı

Çamlıca Camii'ni sık sık ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan caminin anı defterine hayatının dönüm noktası olan şiirin de yer aldığı duygusal bir not yazdı.

Abone ol

Yapımında sona gelinen Çamlıca Camii'ne sık sık ziyaretlerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmaları yakından takip ediyor.

Erdoğan, 15 Temmuz 2015'te yaptığı ziyarette anı defterine yazdığı bir not yazdı.

Erdoğan notunda Çamlıca Camii için, "Kadim medeniyetimizi ihya etme hayalimizi gerçeğe dönüştürmenin sembolü olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Caminin öneminden bahseden Cumhurbaşkanı, "Bu eserin İstanbul'a, ülkemize, dünyaya kazandırılmasında emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" diye yazdı.

CEZAEVİNE GİRMESİNE NEDEN OLAN ŞİİRİ YAZDI

Erdoğan hayatının dönüm noktası olan, 6 Aralık 1997'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Siirt'te okuduğu ve ceza aldığı "Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker'' şiirini de yazdı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazdığı satırlar:

"Minareler süngü, kubbeler miğfer
Camiler kışlamız, müminler asker
Bu ilahi ordu dinimi bekler
Allahu ekber Allahu ekber

Temeli yaklaşık 2 yıl önce atılan projesinden inşaatına kadar her aşamasını yakından takip ettiğim Çamlıca'daki bu muhteşem eseri bir kez daha ziyaret ediyor olmaktan memnuniyet duyuyorum.

İstanbul'un en güzel tepelerinden birinde yükselen bu eserin hasretini çektiğimiz, sızısını yüreğimizde hissettiğimiz, eksikliğinin acısını kendi kendimize sürekli tekrarladığımız kadim medeniyetimizi ihya etme hayalimizi gerçeğe dönüştürmenin sembolü olmasını temenni ediyorum.

Bu eserin İstanbul'a, ülkemize, dünyaya kazandırılmasında emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Recep Tayyip ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı"