BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.503,64
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Başka Dünya'nın prömiyeri 21 Kasım'da yapılacak

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), sezonun ilk dünya prömiyerini, "Başka Dünya" operası ile yapacak.

Abone ol

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Yekta Kara'nın sahneye koyduğu, bestesi Selman Ada'ya ait eser, 21 Kasım'da sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi'nde izlenebilecek eserin, orkestra şefliğini, Ada'nın yanı sıra Zdravko Lazarov üstleniyor.

Dekoru Ferhat Karakaya'ya, kostümleri Ayşegül Alev'e, ışık tasarımı Kemal Yiğitcan'a ait eserin başrollerinde, Caner Akgün, Alper Göçeri, Evren Ekşi, Gülbin Günay, Caner Akın, Erdem Erdoğan, Aylin Ateş, Nesrin Gönüldağ, Ahmet Baykara, Çağrı Köktekin, Göktuğ Alpaşar ve Cengiz Arslan rol alıyor.

Selman Ada ile librettist Tarık Günersel'in, "Ali Baba&40", "Mavi Nokta" ve "Aşk-ı Memnu" operalarının ardından dördüncü ortak çalışmasının ürünü olan Başka Dünya, 21-25-26-27 ve 28 Kasım tarihlerinde yeniden sahnelenecek. 

Eserin konusu kısaca şöyle:

"Gelecekte, hapisteki bir bilgin öfkelidir çünkü gezegeni, kar uğruna çevreyi mahveden egemenler yüzünden yaşanmaz olmuştur. Hücreye gelen Dünya Başkanı, vaktiyle keşfettiği gezegene göç konusunda Başkan ile ekibine yardımcı olursa, Bilgin'i serbest bırakma teklifinde bulunur. Suçlara yardım yerine hapiste ölmeye razı olan Bilgin reddeder. Dünya başkan, yardım etmezse kızı Leyla'yı öldürmekle tehdit eder. Bilgin gönülsüz kabul eder.

Bilmedikleri bir şey vardır: Gidecekleri gezegende Zeus, karısı Hera ve Soytarı yaşamaktadır. İnsanlar onlara inanmaz olunca, gururları incinen eski Yunan Tanrıları, dünyadan uzaklaşıp buraya sığınmıştır. Başkan, Bilgin ve Leyla'nın yörüngedeki uzay taşıtından inmesi hem Zeus ile genç Leyla'nın aşkına hem de çatışmalara yol açar."