BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kar Trakya'dan giriyor meteoroloji tarih verdi!

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava durumu için meteoroloji alarm verdi! Önümüzdeki haftadan sonra soğuk ve yağışlı hava yurda giriyor. Kasım ayının sonlarına doğru İstanbul'un yüksek yerlerinde kar yağışı olabilir!

Abone ol

Hava durumu için yeni açıklama geldi. Kar ne zaman yağacak, İstanbul'da kar yağacak mı sorularının cevabı geldi. Prof. Dr. Orhan Şen'in yaptığı yeni açıklamaya göre, bu ayın sonlarına doğru pastırma sıcakları bitiyor soğuk ve yağışlı hava yurda Trakya'dan giriş yapıyor. İstanbul'da Kasım ayının sonlarına doğru yüksek yerlerde kar yağışı görülebilir.

KAR İSTANBUL'A NE ZAMAN YAĞACAK?

Ülke genelinde devam eden pastırma sıcaklarının yerini  soğuk ve yağışlı havaya bırakması bekleniyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi  Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, önümüzdeki haftadan itibaren soğuk ve yağışlı havanın  Trakya'dan giriş yapacağını belirtti.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU



Beklenen soğuk havanın Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerine kar  yağışı bırakabileceğini ifade eden Şen, ''Pastırma sıcaklarının son günlerini  yaşıyoruz. Hava, bir hafta sonra mevsim normallerine dönecek. Hava sıcaklıkları  5-6 derece düşecek. 23-24 Kasım'daki soğuma da Trakya ve batıda kayak  merkezlerine kar yapar. Şehir merkezlerinde kar yağışı beklemiyoruz'' diye  konuştu.