BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan sahaya iniyor

Türkiye'nin gündemi Kobani olaylarıyla sarsılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz bir adım geldi. Erdoğan bugün Karadeniz turuna çıktı.

Abone ol

7 Ekim'de Kobani eylemleriyle başlayan ve güneydoğu illerinde karşıt görüşlü grupların çatışmalarına sahne olan şiddet olaylarında ölenlerin sayısı 35'e yükseldi.

Türkiye'nin içinden geçtiği kritik günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sahaya çıkma kararı aldı.  

Dün gece Trabzon'a ulaşan Erdoğan havalimanı çıkışında yaptığı kısa açıklamada "Özellikle bölgemizde meydana gelen bu son hadiseler tabii ki bu bayramımıza gölge düşürdü" dedi.

Erdoğan sözlerine "Bunları aşacağız inşallah. Bu milletin, birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, Allah'ın izniyle, kimse bozamayacaktır. Bundan hiç endişeniz olmasın" diyerek devam etti.

Erdoğan'ın bugün Trabzon'da bir konuşma yapması bekleniyor. Saat 13.30'da Meydan Park'taki toplu açılış törenine katılacak olan Erdoğan daha sonra Trabzon Valiliği'ni ziyaret edecek.

Saat 16.00'da Karadeniz Teknik Üniversite 2014-2015 Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılacak olan Erdoğan'ın burada da bir konuşma yapması bekleniyor.  

GARNİZON KOMUTANLIĞI'NA ZİYARET

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki tören sonrası Erdoğan, Garnizon Komutanlığını ziyaret edecek, Büyükşehir Belediye Başkanlığınca düzenlenen ve STK temsilcilerinin hazır bulunacağı akşam yemeğine katılacak. 

RİZE'DE MİTİNG YAPACAK

Erdoğan akşam saatlerinde ise Trabzon'dan memleketi Rize'ye gidecek. Erdoğan akşam 21.00 sıralarında Rize'nin Kendirli beldesinde halka hitap edecek. 

DAVUTOĞLU MALATYA'DA

Başbakan Ahmet Davutoğlu da bugün Malatya'da temaslarda bulunacak. Saat 14.00'da Malatya'da toplu açılış törenine katılacak Davutoğlu'nun burada halka seslenmesi bekleniyor. Davutoğlu tören sonrası önce Malatya Valiliği'ni ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edecek. AK Parti İl Başkanlığı'nda da temaslarda bulunacak olan Davutoğlu, akşam STK temsilcilerinin hazır bulunacağı akşam yemeğine katılacak.