BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan o içeceği elinden düşürmüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden hiç düşürmediği bir içecek olduğu ortaya çıktı İşte Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bilinmeyen yanları...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığı için sık sık Rize'nin beyaz çayını içtiği ortaya çıktı

Yeni Şafak'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bilinmeyenlerini ele aldığı haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın mutfağında hiç eksik edilmeyen madde beyaz çay... Habere göre Erdoğan bu çayı sık sık içiyor. Son günlerde haberlere de konu olan beyaz çayın kilogramı 4 bin liradan satılıyor.

SARAYDA MÜTEVAZI SOFRALAR

Haberde, Saray'ın mutfağında gayet mütevazi bir hava olduğu, bir kase çorba veya bir çeşit yemek ve salatayla kurulan sofraların ancak misafir olunca şenlendiği bilgisi yer alıyor.

EN ÇOK BEYAZ ÇAY TÜKETİLİYOR

Saray'da en çok tüketilen içecek ise Rize'nin beyaz çayı. Haberde konu ile ilgili şu bilgilere yer veriliyor:

"Her sabah güne mutlaka sıvıyla başlayan Erdoğan'a hazırlanan içecek herkesin evde kolayca hazırlayacağı son derece sağlıklı ve basit karışımlar. Özellikle limon suyu başı çekiyor yine zencefil suyu ve taze nane yaprağı suyundan hazırlanan doğal içecekler sabah güne başlamak için tercih ediliyor. Ayrıca bitki çayları özellikle de sıklıkla Rize'nin beyaz çayını içiyor."

beyaz-cay.jpg 

BEYAZ ÇAY KANSERE İYİ GELİYOR

Türkiye'de Çaykur tarafından bu yıl ilk kez üretilen beyaz çay üzerinde Japonya'da yapılan çalışmada kanserli hücreleri yok ettiği belirlenen 'JP53' kod adlı maddeye rastlanması ve üretilecek ilacın önümüzdeki yıl hastalarda denenmeye başlanacağı açıklanmıştı.