BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,50
HABER /  GÜNCEL

Çorumlu'nun başına gelmedik kalmadı!

Çorumlu Ünal Kel'in başına gelenler 'Bu kadar da olmaz' derdirtecek türden...

Abone ol

Halk arasında “Çorumlu’nun başına gelmez” denen durum, Çorumlu Ünal Kel’in başına geldi.

Nikahsız eşinden olan iki çocuğunu okula yazdırmak için resmi nikah yapmaya karar veren Kel, yabancı bir kadınla evli çıktı, 62 kez gözaltına alındı, 120 bin TL’lik icrayla karşı karşıya kaldı, sahte evlilikten bir kızı olduğunu öğrendi.

ÇORUMLU Ünal Kel’in (37) hayatı, nüfus bilgilerini kullanan dolandırıcılar yüzünden karardı. İskilip’te çiftçilik yapan Kel, 8 yıldır birlikte yaşadığı Münevver Kaya’dan (27) olan iki çocuğunu okula yazdırmak için  resmi nikâhla evlenmeye karar verdi ve 2008 yılı Eylül ayında belediyeye başvurdu. Nüfus memurları, Kel’in 2006 yılında Tunuslu Assia Aouıssaouf’la (32) evlenmiş olduğunu belirledi. Hiç tanımadığı biriyle evli olduğunu öğrenen Kel, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Evlilik defterindeki fotoğrafın başka birisine ait olduğu ortaya çıktı.

38 gece karakolda geçti

Bu olayın ardından Kel, iki yıl içinde kimlik bilgilerini ele geçiren kişilerin işlediği hırsızlık ve dolandırıcılık suçları nedeniyle 62 kez gözaltına alındı, 38 geceyi karakolda geçirdi.

Adına ikamet belgesi düzenlendiğini öğrendiği Bolu, Manisa ve İstanbul’da dedektif gibi iz süren Ünal Kel, Tunuslu Assia Aouıssaouf’la evlenen kişinin onlarca sabıkası bulunan İdris C. olduğunu öğrendi. Aranan İdris C.’ye ulaşamayan Kel, savcılıkla bilgileri paylaştı.

120 bin liralık icra geldi

2009 yılının ocak ayından itibaren gün aşırı adliyeye ifadeye çağrılan ya da gözaltına alınan Kel’in evine bir süre sonra kredi kartı, elektrik, su, beyaz eşya ve banka kredileriyle ilgili yaklaşık 120 bin TL’lik icra geldi.  İki sene süren hukuk mücadelesinden sonuç alamayan Kel, çareyi soyadını değiştirmekte buldu. Çorum Adliyesi’ne başvuran Kel, soyadını “Özügüzel” olarak değiştirdi.

İki çocuğu vardı, üç oldu

Ancak Kel’in soyadını değiştirmesi de yeterli olmadı. Yaklaşık 15 gün önce jandarma Kel’i kızını okula göndermediği için gözaltına aldı. Kel, iki çocuğu olduğunu ve ikisinin de okula gittiğini söyledi. Bunun üzerine jandarma, “Miray Kel isminde kızınız var. Okula göndermemişsiniz” cevabını verdi. Böylece Ünal Kel, bir çocuk sahibi daha oldu.

Her ay 3-4 kez gözaltım var

ÜNAL Kel, başına gelenlerle ilgili şunları söyledi: “İki senedir yaşadıklarım nedeniyle psikolojim bozuldu. Son olarak üzerime çocuk kaydedilmiş. Çocuklarım, ‘Baba bizim kardeşimiz mi var’ diye sorduklarında cevap veremiyorum. Her ay en az 3-4 kez köy meydanında jandarma ya da polis tarafından gözaltına alınıyorum. Benim ve ailemin hayatını karartan İdris C.’nin yakalanması için şehir şehir dolaşıyorum. Hem maddi hem manevi olarak dayanacak gücüm kalmadı.”