BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.394,45
HABER /  GÜNCEL

Milli yüzücü dansa daha iyi çalışmış!

Milli yüzücü Derya Büyükuncu “Yok Böyle Dans” isimli televizyon programına katılabilmek için yarışmadığı iddialarına cevap verdi

Abone ol

10’uncu Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda “Yok Böyle Dans” isimli televizyon programına katılabilmek için 50 ve 100 metrede yarışmadığı ileri sürülen Türk yüzücü Derya Büyükuncu, hakkında çıkan haberleri eleştirerek  “Profesyonel bir sporcuyum ne zaman ne yapmam gerektiğini biliyorum. Dünya Şampiyonası ile Avrupa Şampiyonası arası çok yakındı. Ben Avrupa Şampiyonasını hedef aldım. Kimse bana sormadan beni Dünya Şampiyonasına yazdılar. Durumun nedir diye sormadılar” dedi.

Hakkında çıkan haberler ve halktan gelen şikayetler sonrası Sikayetvar.com’a konuşan Türk Milli Takımından Derya Büyükuncu, hakkında çıkan haberleri yalanladı. Dubai’de yapılan Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’na “Yok Böyle Dans” isimli televizyon programına katılabilmek için idmanlara gitmediği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu kaydetti.

“Hedefim Avrupa Yüzme Şampiyonasıydı”

Türk yüzücü Büyükuncu, kendisine sorulmadan haber yapıldığını belirterek halkın bu tür haberler nedeni ile kendisine tepki gösterdiği için üzgün olduğunu ifade etti. Profesyonel sporcunun yarışma nedeni ile idmansız çıktığının ileri sürülmesine Büyükuncu, “ ‘Yok Böyle Bir Dans’ isimli program çocuklar yararına yapılmaktadır. Ben profesyonel bir sporcuyum ne zaman ne yapmam gerektiğini bilirim. Dünya Şampiyonası Avrupa Yüzme Şampiyonasına çok yakın bir sürede yapıldı. İyi sporcular bu kadar yakın olan yarışlara katılmazlar. Ben Avrupa Şampiyonasını hedef almıştım. Orada birinciliği kaçırarak beşinci oldum. Ardından bana kimse Dünya Şampiyonası’na katılıp katılmayacağımı sormadan yarışa yazdılar. Ne durumdasın diye sormadılar. 50 ve 100 metrede yüzecek misin diye sorduklarında hayır cevabını verdim. Çünkü ben bu yarışı hedef almadım. Asıl hedefim Pazar günü olan yarıştı. 2012 Dünya Şampiyonası Türkiye’de olduğu için yalnız bırakmamak adına katıldım. Bana teşekkür edeceklerine yalan haber yapıyorlar. Dans yarışmasının bu sonuç ile hiçbir alakası yok” şeklinde konuştu.

“Akredite Kartımı Unutmadım”

Akredite kartını unuttuğu yönündeki açıklamalara da tepki gösteren Büyükuncu, hiçbir zaman akredite kartını unutmadığını ifade etti. Büyükuncu yaşananları şöyle ifade etti: “Sabahleyin yarış yerine gittim, çıkartılmadığını düşünerek kendime kart çıkarmak istedim. Çıkartamayınca federasyon yetkililerine arayıp kartımın onlarda olup olmadığını sordum. Onlarda olduğu için kartımı getirdiler. Bu sebepten dolayı da yarışa bir saat kala havuza giremedim.”

Büyükuncu, şampiyonada aldığı 13’ncülüğün iyi bir derece olduğunu kaydederek “Avrupa Şampiyonasında ne yüzdü isem yakın bir derecede yüzdüm. Hiçbir antrenmanı kaçırmadım. Türkiye’de kim 13’ncü oldu. Yine en iyi dereceyi ben yaptım.  25 senedir milli takımdayım her şeyi spor için yaptım insanlar ellerini vicdanlarına koysunlar” dedi.

 Federasyon Başkanı Bozdoğan: “Dansa Daha İyi Çalışmış”

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazhar Bozdoğan konu hakkında heyet raporu beklediklerini açıkladı. Bozdoğan, da “2012 de Dünya Şampiyonası Türkiye’de yapılacağı için nasıl bir çalışma yapıldığını bana anlattıklarından dolayı konuya tam hakim değilim. Telefonda Büyükuncu’nun yetkilileri arayarak yarışa katılmayacağını ifade ettiğini belirttiler. Büyükuncu 50 metre sırt üstü zaten yüzmüyor. Teknik heyet yarışma programını verdikten sonra mail ile katılmayacağını bildirmiş. Verilen programlara müsabakalarda katılınmak zorundalığı vardır. Türkiye’de bu yüzden 200 İsviçre Frangı ceza aldı. En iyi şekilde yüzdü ve en iyi dereceyi aldı. İsterdik ki madalya alsın. Demek ki yeterince çalışmamış ve dans programına katılmış. Final yüzmesini beklerdik demek ki çalışmamış” şeklinde konuştu.