BIST 9.902
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.461,05
HABER /  MEDYA

Cizre olaylarının arkasında kim var! Bomba iddia

Cizre'de Hüdapar ve YDG-H arasındaki gerilim tırmanırken olaylarla ilgili bomba bir iddia geldi. Vatan yazarı Hüseyin Yayman Cizre olaylarında İran faktörüne dikkat çekti.

Abone ol

Cizre'de yaşanan olayların nedeni ve sonuçları tartışılırken "olayların ardında kim var sorusu" akılları karıştırdı. Çeşitli iddialar ortaya atılsa da Cizre olaylarıyla ilgili en çarpıcı yorum Vatan Gazetesi yazarı Hüseyin Yayman'dan geldi.

Hüseyin Yayman, Kürt sorunuyla ilgili çözüme ne zaman yaklaşılsa bu tür olayların çıktığını ve görünmez bir elin devereye girdiğini yazdı. Yayman'ın aldığı kulis bilgilerine göre İran istihbaratı son dönemde Türkiye Hizbullahı'nın uyuyan hücrelerini aktif hale getirdi. 

İşte Hüseyin Yayman'ın Cizre'de yaşanan olaylarla ilgili iddiaları:

Kürt sorununun çözümünde ne zaman kararlı adım atılsa görünmez bir el devreye giriyor. Zaman ayarlı eylemler provakasyon duygusu uyandırıyor. Peki Cizre’de yaşananları nasıl okumalıyız.

Sürecinin başından beri Kandil’e seferler düzenleyen komşu ülke istihbaratları KCK’ye ‘Görüşmeleri bitirin’ diyor. Bunları basın açıklamalarından da biliyorsunuz. Ankara’da görüştüğüm askeri uzmanlar son olaylarda İran’a işaret ediyorlar. İran istihbaratının son dönemde Türkiye Hizbullahı’nın uyuyan hücrelerini aktif hale getirdiği iddia ediliyor. Tetiği çeken PKK veya Hizbullah olsa da arkasındaki görünmez aktöre iyi bakmak gerekiyor.