BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.439,35
HABER /  DÜNYA

Çin'li öğrenci kendisini camdan attı! 

Çin'de bir lisede kameralara yansıyan intahar görüntüleri büyük gündem yarattı.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

Çin'de bulunan lisede güvenlik kameralarına yansıyan beklenmedik intahar vakkası görenleri şaşkına çevirdi. 

Çin'deki bir lisede gözetim kameraları tarafından saniye saniye kayda alınan intiahar görüntüleri internete yüklenmesi ile tüm dünyada büyük bir yankı uyandırdı.Yayınlanan klipte bir lise sınıfına tüm çocuklar sıralarında oturup ders için hazırlıklarını yaptıkları görünür. 

1.20140320104428.jpg

Görüntünün sağ alt köşesinde bulunan liseli ögrenci sakin bir şekilde ders için hazırlık yaparken ve eşyalarını çıkarırken görütüleniyor.Dersin başlamasına hazır olan öğrenci bir anda ayağa kalkarak hemen yanındaki cama doğru hareketlendiği görülüyor.

2.20140320104556.jpg

Sırasından bir anda fırlayan öğrenci hemen yan tarafında bulunan camdan aşağa atlayarak esrarengiz bir şekilde intahar ediyor. Yakın arkadaşlarının hemen kalkıp cama koşması ve ardından bakmaları ile ilerleyen görüntülerde bir öğrencinin öğretmene seslenmesi ile sınıftaki öğretmende olayı fark ediyor.

3.20140320104737.jpg

İnternete yüklenen dehşet ve akılalmaz intahar videosunun açıklamasına göre Xiao Zhen adlı lise öğrencisi üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanıyor olduğu ve yaşadığı stres ve baskıyı kaldıramadığı için intahar ettiği şeklinde bir açıklama yer alıyor. Video'nun gerçekliği konusunda bir açıklama yapılmazken insanın kanını donduran intahar görüntülerine göre Çin'de birçok gencin hayatını idare edebilmek ve iyi bir yerlere gelebilmek için aşırı baskı altına girdiği ve heryıl bu baskından dolayı birçok gencin psikolojik bunalıma girip intahar ettiği belirtildi. 

Kameralara saniye saniye yansıyan intahar görüntüsü: