BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,96
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan cemaate olimpiyat darbesi

Başbakan Erdoğan, cemaatin bundan sonra Türkçe Olimpiyatları'nı yapamayacağını söyledi.

Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da cemaate seslendi bundan sonra Türkçe Olimpiyatları'nı yapacaklarını iddia etti. Erdoğan, olimpiyatlar için salon vermeyeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan Erzurum'da düzenlenen AK Parti mitinginde halka seslendi. Erdoğan, Fethullah Gülen'i sert bir dille eleştirirken, bundan sonra Türkçe Olimpiyatları'nn yapılmayacağını ileri sürdü. 
 
“TÜRKÇE OLİMPİYATLARINI ARTIK YAPAMAZSIN”
 
Cemaate seslenerek "artık o iş bitti" diye seslenen Erdoğan, olimpiyatlar için salon vermeyeceklerini söyleyerek "Artık bitti o iş. Geç o işleri geç. Kapandı o defter kapandı" diye konuştu.
 
Cemaattin aşağıdaki kesimiyle bir dertlerinin olmadığını anlatan Erdoğan, o insanlara üzüldüğünü söyleyerek, asıl meselenin yukarıdaki kesimle olduğunu söyledi.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Başbakan Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından cemaate yakın isimler twitter'dan Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Zaman gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, "ülkede rejim mi değişti" diye sorarken, Erhan Başyurt ise Erdoğan'ın olimpiyatlardan neden rahatsızlık duyduğunu anlamadığını söyledi. Destek ise CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'den geldi. Sarıgül, Türkçe Olimpiyatları için tesis ve sponsorluk desteği vereceklerini açıkladı. 

İşte twitter'da yazılanlar;

Mustafa Sarıgül ‏@M_Sarigul  
TürkçeOlimpiyatları için tesis ve sponsorluk desteği vereceğiz.

Fatih Akalan ‏@fatihakalan
  
Diyarbakır'da Apo'lu Nevruz'a izin veren BB  Türkçe Olimpiyatları'na izin vermeyecekmiş
 
feyzi işbaşaran ‏@feyzi_isbasaran
Başbakan ve Bakanları Türkçe Olimpiyatları'ında ne çok ağlıyorlardı.Şimdi de yasakladılar
 
Mustafa Ünal ‏@mustaf_unal
'Bundan sonra Türkçe Olimpiyatları yapamazlar. Bitti o iş..' dedi. Stadlar, meydanlar, parklar, salonlar senin mi? ülkede rejim mi değişti?
 
Erhan BAŞYURT ‏@erhan_basyurt
Türkçe'yi dünya dili haline getirmek için düzenlenen ve ülkenin gururu olan Türkçe Olimpiyatları 'ndan Başbakan neden rahatsız anlamadım!!!
 
Hakan Şükür ‏@hakansukur
Türkçe Olimpiyatları milletindir, Anadolu'nun sinesidir. Bu toprakların her karışında gururla yapılır...