BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.387,15
HABER /  GÜNCEL

Nevşehir'de oryantiring heyecanı başladı

4. Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Dilay-Cem Kerman yarışmaları, Gülşehir ilçesinde yapılan kısa mesafe koşusu ile başladı.

Abone ol
Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen 4. Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Dilay-Cem Kerman yarışmaları, Gülşehir ilçesinde yapılan kısa mesafe koşusu ile başladı. 22 Mart Cumartesi günü Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde uzun mesafe koşusuyla devam edecek olan yarışmalar, 23 Mart Pazar günü Göreme beldesinde orta mesafe koşusuyla sona erecek. 
 
Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Dilay-Cem Kerman yarışmaları öncesi Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret etti. Çolakoğlu, ziyarette Nevşehir'de organizasyona olan desteklerinden dolayı Ceylan'a teşekkür etti. Çolakoğlu ayrıca Vali Ceylan'a bir de Oryantiring Federasyonu adına plaket verdi. 

ŞEHİT KERMAN ÇİFTİ UNUTULMADI

Nevşehir'de başlayan yarışmalarda 2011 yılında Tunceli'de şehit düşen Kerman çifti unutulmadı. Halı sahada düzenlenen hain saldırıda şehit düşen komiser Cem Kerman ve öğretmen olan eşi Dilay Kerman'ın isimleri, 4. Kademe yarışmalarına verildi. 

İLK START GÜLŞEHİR'DE VERİLDİ

Koşarken harita ve pusula ile yön tayiniyle yapılan ve büyük ölçüde muhakeme becerisini gerektiren bir dayanıklılık sporu olan oryantiring yarışlarının startını Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin verdi.
 
Gülşehir'in tarihi Aziz Dimitris Kilisesi'nin bulunduğu Çalışanlar  Mahallesi'ndeki başlangıç noktasından çıkış yapan Fransa, Kanada, İtalya, Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, İsviçre, Rusya, Litvanya ve Türkiye'den 800 sporcu dar sokaklı mahallede önceden belirlenen parkurlarda yönlerini bulmaya çalıştı.  

ÇOLAKOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR 
 
Yarışma öncesi düzenlenen törende konuşan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, koşarak yön bulma sporuna her geçen gün yurt genelinde ilginin arttığını ve bundan memnuniyet duyduklarını ifade etti.
 
Kapadokya parkurundan da çok memnun olduklarını belirten Çolakoğlu, organizasyona öncülük edenlere teşekkür etti.

BAŞKAN DURSUN'A PLAKET

Bu arada Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu'na, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun bölgenin tanıtımına olan katkısından dolayı teşekkür plaketi verdi. Çolakoğlu, gösterilen ilgiye teşekkür ederken, her yıl oryantiring sporuna olan ilginin biraz daha arttığını, yerel yönetimlerin desteklerinin bu anlamda kendilerine güç kattığını söyledi.

45.20140322002758.jpg