BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.438,01
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk sonrası DP'yi uçuracak lider!

DP'nin başına lider aranıyor. Cindoruk sonrası ortaya atılan isim için 'Merkez sağı uçurur' yorumları yapılıyor.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) iki yıldır Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu olan ve tedavisi süren Prof. Dr. Mehmet Haberal'a genel başkanlığı önerecek.

CİNDORUK VAZGEÇTİ
Kasım ayında yapılacak kongrede yeniden başkan adayı olmayacağını açıklayan Cindoruk’un yerine adı gündeme getirilen isim ise Prof. Dr. Mehmet Haberal oldu. Bu ilginç gelişme Radikal gazetesinde yer aldı. Parti içinde Haberal ismine şimdiye dek hiçbir itirazın gelmediğini belirten DP GİK üyesi Orhan Keçeli şu açıklamayı yaptı:

MERKEZ SAĞI UÇURUR
“Haberal’a henüz resmi bir teklif götürülmedi. Ancak Sayın Süleyman Demirel devreye girerse kabul eder.
Haberal konusu geçen çarşamba günü yaptığımız GİK toplantısında da gündeme getirildi. Haberal hükümlü değil, tutuklu. Tüzük gereği delegenin yüzde 20’si Haberal Hoca’yı aday gösterir ve delege de onu seçer. Haberal 1991’de yapılan genel seçimlerde de DYP’nin Rize milletvekili adayıydı. Haberal’ın seçilmesi DP açısından bomba etkisi yaratır. Dünyanın tanıdığı bir isim bizi uçurur, merkez sağı uçurur. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında ilgi odağı olur. Haberal şu an tutuklu olabilir, ancak çıktığında fiilen partinin başına geçer.”