BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

CHP'nin kirli çamaşırlarını böyle saydı

Başbakan Erdoğan, Kazlıçeşme'de partililere seslendi Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu!

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Kazlıçeşme'de partisince düzenlenen mitingte konuştu. Konuşmasına mitinge katılan ilçeleri birer birer selamlayarak başlayan Erdoğan, CHP liderinin İstanbul mitingi için veridiği 1 milyon rakamını yalanladı, polis kayıtlarına göre katılımın 100 bin olduğunu söyledi. Erdoğan, İstanbul'da Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye sahip çıkarak, tüm CHP'li başkanları toplasan bir Mehmet etmez diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk bayrağının renginden, hilalinden, yıldızından rahatsız olanlar bulunduğunu ifade ederek, ''Hakkari'de, BDP'nin eline CHP bayrağını tutturup, Türk Bayrağı'nı tutturamayanlar var. 12 Haziran onlara da hesap sorma günü olacaktır'' dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen ''Büyük İstanbul Mitingi''nde eşi Emine Erdoğan ile birlikte sahneye çıkan Başbakan Erdoğan, vatandaşları selamladı. Bu sırada AK Parti'yi temsil eden turuncu, mavi ve beyaz renklerde balonlar uçuruldu.

ERDOĞAN YİNE CHP'Yİ VURDU

Başbakan Erdoğan, mitinge katılanlara ''Biliyorum bu sıcakta çok beklediniz. Biliyorum sıkıntı var. Gelirken bütün kardeşlerimin dağıldığını gördüm. Fakat bu yol çile yoludur, eza, cefa var ama biliyorum sizde de vefa var'' diye seslendi.



Bu sırada katılımcıların dev bir Türk bayrağı açması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:
''Yine sürprizler var galiba. Fakat bu bayrağın renginden rahatsız olanlar da var. Hilalinden rahatsız olanlar var. Yıldızından rahatsız olanlar var. Hakkari'de, BDP'nin eline CHP bayrağını tutturup, Türk Bayrağı'nı tutturamayanlar var. 12 Haziran onlara da hesap sorma günü olacaktır.''

İSTANBUL'DA ONE MİNUTE HATIRLATMASI

Diktatörlerin insanları ezmemesini, zalimlerin mazlumlara zulmetmemesini istediklerini kaydeden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biz ne istiyoruz biliyor musunuz? Ellerinde büyük imkanları olanlar, savaş baronlarıyla çocukları öldürmesin, uluslararası sularda korsanlık yapılmasın, plajdaki anne-çocuk birlikte dururken oraya bombardıman yapılmasın istiyoruz. Biz istiyoruz ki, fosfor bombaları Gazze üzerine inmesin. Biz istiyoruz ki, orantısız güç kullanmak suretiyle insanlar öldürülmesin. Bizim derdimiz bu. Kendi çevremizde 'sıfır sorun' dedik. Balkanlar'da, Ortadoğu'da, Kafkaslar'da da barışın hakimiyetini savunuyoruz. Türkiye çok büyük bir ülke. Türkiye ekonomisiyle, insanıyla, genç nüfusu ile güçlü bir ülke, tarihi, medeniyeti, kültürü ile büyük. Biz sıradan bir ülke değiliz, kabile devleti değiliz. Bize büyük düşünmek yakışır. Büyük adımlar atmak, geleceğe ilişkin büyük iddialı hedefler belirleyip onlara doğru koşmak zorundayız.''

İZMİR'DE CHP'Yİ ÜÇE KATLADIK

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Türkiye'de ölçü olduğunu belirterek, 12 Haziran seçimleri sonrasında en büyük projelerinin yeni bir Anayasa olduğunu vurguladı.

Erdoğan, 3 Kasım 2002'de bu milletin ''Yeter, söz de karar da milletindir'' dediğini anımsatarak, şöyle konuştu:

''Biz, kararlı, emin olacağız ve göreceksiniz 12 Haziran'da da evvel Allah zafer yine bizim olacak, hiç merak etmeyin Allah'ın izniyle bizim olacak. Tüm illerde bunu gördüm. Hangi ile giderseniz gidin... 72 ili dolaştım, hava bu.

Dün İzmir'deydim. Resmi rakamları söylüyorum CHP İzmir mitingini AK Parti mitingi 3'e katladı.''

Mitinge katılanların ''Kıskananlar çatlasın'' diye tempo tutması üzerine Erdoğan, ''Çatlamasın be çatlamasın. Onları da aramıza katacağız. Öyle değil mi? Gümbür gümbür gelmemiz için onları da yanımıza alacağız. Buna hazırız değil mi? Önemli olan bu'' diye konuştu.

CHP'Lİ VEKİLİN KİRLİLERİNİ ORTAYA
BÖYLE DÖKTÜ [PAGE] 

"CHP'LİLERİ TOPLASAN BİR ÖZHASEKİ ETMEZ"

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı döneminde yürüttüğü kampanyadan örnekler veren Erdoğan, Kadir Topbaş için söylediklerini hatırlatarak Kayseri'deki iddiaları hatırlattı. Erdoğan, tüm CHP'li belediye başkanlarının bir Mehmet Özhaseki etmeyeceğini söyleyerek şöyle konuştu:

"İstanbul'da belediye başkan adayıydı Kılıçdaroğlu, Kadir Bey'le ilgili bir dosyadır tutturdu gidiyordu. Ya nerde o dosya? Bak tutturdu benim Kayseri Belediye Başkanımla. Bir tane çek, senet noktasında. 
Dürst değil dürüst. Çek senetlerini ödemeyen bir milletvekili var, onların getirdiği sahte belgelerle siyaset yapıyorlar. Benim grup başkanvekilim Elitaş'a o milletvekilinin 240 milyon kira borcu var. Madem o kadar dürüstsün ödeyiver. 

Sayın Kılıçdaroğlu senin bütün belediye başkanlarını topla, benim bir Mehmet Özhasekim yapmaz. Bunun hesabını da biz milletle geldik, milletle yürüyoruz. Çetelerle gelmedik. Biz cezaevlerindekileri kurtarmak için listelerimize adam koymadık. Bunların yaptığı bu. Bunlar siyaseti böyle görüyorlar. MHP'de aynı değil mi? O da aynı o da öyle görüyor. Ama bu hesabı 12 Haziran'da benim vatandaşlarım, benim milletim bozacak.

Televizyonda, 'Edirne Belediye Başkanı'yla aynı resimdesin' diye soruyorlar Kılıçdaroğlu'na. 'Yargı henüz karar vermedi' diyor, yahu benim Mehmet Özhasekim'le ilgili bir dava bile açılmış değil. Sevgili vatandaşlarım bunların hesabını sandıkta verin.

İŞTE ERDOĞAN'A GÖRE CHP'NİN KİRLİLERİ

İstanbul'da gençlere de seslenen Erdoğan, ilk kez oy kullanacak genç kesimin CHP'yi tanımadığını söyleyerek, Antalya ve Trabzon'dan getirdiği iki karneyi gösterdi. İşte Erdoğan'ın ortaya bir kez daha döktüğü eski defterler:

"Bitmedi anlatacaklarım var. Eğitimde 163 bin derslik yaptık. İstanbul tabii ki bundan büyük payını aldı. Fakat buna girmeden önce bir konuyu vurgulamak istiyorum. Antalya'ya gittim yanıma birisi geldi. Şu toz şeker dağıtım kartı, burada fazla geriye gitmeyeceği.1973 yılında İbrahim Karaca adı altında bir vatandaşımız, şu gördüğünüz kartla şekeri alırdık diyor. Sevgili vatandaşlarım CHP budur. Bitmedi, Trabzon'da bir vatandaşım, elime şunu tutturdu. Bunda ne var biliyor musunuz? Sene 1942, 2 metre bez verin diyor. Altına da damgayı vurmuşlar. Bu da nüfus cüzdanı. İsterlerse ismini de veririm, Mustafa Hikmet.
Sayın Baykal, 70'li yıllarda enerji bakanıydı. İstanbul'da benzin bulabiliyor muyduk? O zamanları gençler bilmez. Ey genç kardeşlerim bu CHP'nin genlerinde yokluk vardır, iflas vardır bunu böyle biliniz. Bunların kuru sık atmasına bakmayın, bekara karı boşaması kolaydır, bunların yaptığı bu!"

ANAYASA

Başbakan Erdoğan, artık milletin kendi anayasasını yazacağını ve şekillendireceğini belirterek, bunun adımını atacaklarını söyledi.

Sivil, katılımcı, özgürlükçü bir anayasa istediklerini ifade eden Erdoğan, ''Bize bu yaraşır ve bunun için de biz büyük ölçüde hazırız. Bütün STK'lar buna katılacaklar, buna eminim. Fakat 367'nin üzerinde milletvekiliyle iktidara gelirsek, millet bu görevi bize vermiş olacak ki, biz parlamentoya çağrımızı yapacağız. Gelin beraber, çalışalım'' diye konuştu.