BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.423,63
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

İşte Bahçeli'ye göre Erdoğan'ın suçu

MHP lideri Bahçeli, Erdoğan'ın Milli Görüş'e ihanet ettiğini iddia etti!

Abone ol

MHP lideri Bahçeli, 12 Haziran'da Türkiye'yi yönetime el koymaya çağırdı! İktidarının geleceğinin bulunmadığını söyleyen Bahçeli, siyasi iradenin ayağının yerden kesildiğini iddia ederek, Erdoğan'ı mensubu bulunduğu Milli Görüş hareketine ihanet etmekle suçladı.


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Elazığ'da düzenlenen mitingde partililere seslendi.

12 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin çok ciddi sosyal ve ekonomik sorunlarının bulunduğu, çok tehlikeli iç ve dış tehditlerin olduğu bir süreçte yapıldığını ifade ederek, seçimlerin milletin geleceği açısından kader anı olacağını söyledi.

Bahçeli, seçimlerde özel mazereti olmayan herkesin sandığa gitmesi ve tercihini ortaya koyması gerektiğini vurgulayarak, ne kadar çok katılım olursa, Türkiye'nin o kadar istikrarlı bir ortama başlangıç yapabileceğini belirtti

Seçimleri gölgeleyecek davranışlardan kaçınılması gerektiğine işaret eden Bahçeli, seçimlerin milletin aydınlık geleceği açısından bir dönem noktası olacağını söyledi.
Bahçeli, Türkiye'nin zaman zaman demokrasi dışı uygulamalara muhatap kılındığını anımsatarak, ''Demokrasi içinde çözüme kavuşturulamayan hiçbir konu darbe ve ara rejimlerde çözülememiş, çözümsüzlük giderek ağırlaşmıştır. Onun için ülkemizin her türlü sorunlarının demokrasi içinde çözüme kavuşturmak istiyorsak seçimleri önemsemeliyiz' dedi.

''BESLEME DEMOKRATLAR MİLLET İRADESİNE SAYGISIZLIK YAPIYOR''

''Milleti baskı altına alarak, kara propagandalarla, kamuoyu araştırmaları adı altında seçime gitmeden seçim sonuçlarını veren zavallılar türemiştir'' diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

''Besleme ve sözleşmeli konuşmacılar olarak bazılarını, aynı televizyonlarda görüyor ve tanıyorsunuz. Üç beş kişi oturuyor, akıllarınca Türkiye'yi en iyi tanıdıklarını söylüyor, İstanbul'un bir sokağında arkadaşlarıyla sohbet ederken Elazığ'ı tanıdığını söylüyor, Elazığlılar dahil olmak üzere Türkiye'nin birçok insanı üzerinde değerlendirmelerde bulunuyor ve 'Seçim sonucu belli olmuştur, artık Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 3. dönemi kesinleşmiştir.' gibi, seçimlere 10-15 gün kala sonuçları ortaya koymuş oluyorlar. Bunların hepsi demokrat, özgürlükçü geçiniyor ama demokrasinin temeli olan millet iradesine saygısızlık yapıyorlar. Bu besleme, sözleşmeli, sözde aydınlara 12 Haziran'da bir ders vermeli, bunları edebe ve saygıya çağırmalıyız.''

ERDOĞAN'I İHANETLE SUÇLADI

Bahçeli, ''Adalet Partisi'nin 1,5 yılda kurulmuş, Milli Görüş çizgisinden kopmuş, oraya ihanet etmiş bir siyasi parti olduğunu, o günkü şartlarda iç ve dış odakların propagandasıyla iktidar olduğunu'' iddia etti.

Anadolu'da sessiz ve kararlı bir iradenin ortaya çıktığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''Yeter artık git başımdan dediğini'' öne süren Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yıprandığını, tükendiğini ve 3. dönem olmaması gerektiğini savundu.
Bahçeli, yeni dönemde iktidarın millete yeni hizmetler sunamayacağını, görev yaptığı dönemdeki uygulamalarının bunu gösterdiğini söyledi.

''Başbakan Erdoğan korkuyor, geceleri kabus görüyor'' diyen Bahçeli, bunun bozkurtların nefesini ensesinde hissetmesinden kaynaklandığını söyledi.

NURAY MERT'E SAHİP ÇIKTI

Bahçeli, Gazeteci Nuray Mert'in eleştirileri üzerine Başbakan Erdoğan'ın, ''kendisinden olmayan, düşüncesinin dışında beyan edenleri, patronları baskı altına alıp ya işine son verdirdiği ya da beyefendiye yakışmayan bir üslupla hakaret ettiği'' yönünde değerlendirmede bulundu..

Başbakan Erdoğan'ın iktidarı kaybetmesi halinde ülkeyi terk edeceğini iddia eden Bahçeli, ''Nereye giderse gitsin alıp getireceğiz ve Yüce Divan'a göndereceğiz'' şeklinde konuştu. Bahçeli, iktidar değişikliğinin Türkiye için hayırlı olacağını ifade ederek, ''Bugünkü iktidarın geleceği yoktur. Bugünkü iktidar ülkeyi yönetemez. 3. dönem iktidar olması halinde zaten ayağı yerden kesilmiş olan, 365 günün yarısını havada ya da yabancı ülkelerde geçiren bir Başbakanı bir daha görmeniz mümkün olmaz. Çünkü aranıza girmeye cesareti olmaz. Sizinle görüşmeye yüzü olmaz'' dedi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Sandıkta Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a 'Dur' demek ülkeye yararlı olmak demektir. 12 Haziran sadece iktidar değişikliğini değil, siyasi kültürdeki edebi ve zenginliği de ortaya koyacaktır.''

Bahçeli, 12 Haziran'dan sonra yapılması düşünülen anayasa değişikliğinin Türkiye'yi nereye sürükleyeceğinden endişe ettiklerini ifade ederek, ''Türkiye'nin kardeşliğe, huzura, birbirimizi sevmeye, saygı duymaya ihtiyacı var. Türkiye'yi gererek, kamplara ayrıştırarak, çatışma ve kavgayı sinsi sinsi kurgulayarak, kimse iktidar olmayı iktidar yolunda devam etmeyi düşünmemelidir. Türkiye, bu yanlışlıklarla Allah muhafaza kardeş kavgasına girerse ne Adalet ve Kalkınma Partisi ne de Recep Tayyip Erdoğan kalır'' diye konuştu.
Öte yandan, vatandaşlar miting alanına polis aramalarından geçirilerek alınırken, çevre binaların çatılarında özel harekatçı polislerin gözetleme yaptıkları görüldü.

Türk bayrakları ve 3 hilallerle süslenen meydanda, partililer MHP lehine sık sık sloganlar attı.

Mitingin ardından da bir grup partili Gazi caddesi boyunca yürüdü ve İstiklal Marşı okudu.