BIST 9.931
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Belediye Başkanı BDP'ye geçti

Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Karaağıl Belde Belediye Başkanı CHP'li Hüsnü Yılmaz ile birlikte 5 belediye meclisi üyesi BDP'ye geçti.

Abone ol

Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Karaağıl Beldesi'nde Belediye Başkanı CHP'li Hüsnü Yılmaz ile birlikte 5 belediye meclis üyesi, partilerinden istifa ederek BDP'ye geçti. DSP'li 2 Belediye Meclis üyesi de BDP'ye geçti.

Karaağıl Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz ile Belediye Meclis üyeleri Emin Kıran, Burhan Parin, A. Hikmet Dağ, Kerem Tanrıkulu ve İlhan Güçlü partilerinden istifa ederek BDP'ye geçti. Ayrıca yine Belediye Meclis üyesi olan Salih Yılmaz ve Sait Parlak da partileri DSP'den istifa ederek BDP'ye geçti.

BDP ilçe binasında düzenlenen törene Muş bağımsız Milletvekili Demir Çelik, BDP Bulanık İlçe Başkanı Rahmi Çelik, BDP Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya ve BDP'li yöneticilerin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Törende konuşan BDP İlçe Başkanı Rahmi Çelik, yıllardır Kürt halkının özgürlüğüne kavuşmasının önündeki en büyük engelin Kürtlerin birlik ve beraberliğinin olmamasından kaynaklandığını ifade etti. Kürtler'in yapmış olduğu ulusal birlik çağrısının yavaş yavaş sonuç verdiğini söyleyen Çelik, bu çağrıya kulak vererek yürütülen özgürlük mücadelesine katılan belediye başkanı ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından kürsüye çağrılan Belediye Başkanı Yılmaz ve 7 meclis üyesine rozetleri takıldı. Milletvekili Demir Çelik, BDP'ye katılanları tebrik etti.