BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,76
ALTIN 2.410,88
HABER /  DÜNYA

Beşar Esad verdiği ilk sözü tuttu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, reform sözü verdikten bir gün sonra harekete geçti. Esad'ın ilk adımı...

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, reform sözü verdikten bir gün sonra yeni genel af yasasını onayladı.

AFP'nin haberine göre, resmi SANA haber ajansı, affın dünden önce işlenen tüm suçları kapsadığını duyurdu. Haberde konuya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Esad, 31 Mayıs'ta "Müslüman Kardeşler" de dahil birçok örgütün üyesi için af ilan etmişti. İnsan hakları örgütlerine göre, 31 Mayıs'tan sonra yüzlerce tutuklu serbest kaldı.

Suriye Devlet Başkanı Esad, dünkü konuşmasında, Adalet Bakanlığı'ndan af kapsamının genişletilmesi için çalışmasını isteyeceğini açıklamıştı.

ESAD YANDAŞLARI SOKAKTA

Yaklaşık 2 ay sonra kamuoyu karşısına çıkan Esad'ın dün yaptığı konuşmanın ardından bugün başkent Şam ve çeşitli kentlerde Esad'a destek gösterileri yapılıyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda araçla Şam'ın büyük meydanı Emeviye'de toplanan binlerce kişinin, ellerindeki Suriye ve Hizbullah bayraklarıyla Esad'a destek sloganları attığı belirtildi.

Şam'ın kuzeyindeki Humus kentinde geniş katılımlı gösteriler düzenlendiği bildirilirken, Suriye devlet televizyonu ülke genelinde milyonlarca kişinin sokaklara döküldüğü ifade etti.