BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,87
HABER /  GÜNCEL

Borsa operasyonu yeşil sahalara uzandı

Borsa'da manipülasyon iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul'da 29 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, borsada manipülasyon yaptığı iddia edilen 30 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında eski milli kaleci Engin İpekoğlu da gözaltına alındı.

LÜKS ARABALARIYLA GÖZALTINA ALINDILAR...
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda(İMKB) manipülasyon yapıldığı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 30 kişiyi gözaltını alındı.Sabah saatlerinde Sarıyer, Beşiktaş ve Başakşehir'de düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüpheliler arasında iş adamı, broker ve aracı kurum çalışanlarının da bulunduğu öğrenildi.

İPEKOĞLU: GÖZALTI DEĞİL İFADE VERMEYE GELDİM

Gözaltına alınan şüphelilerin bir bölümü sağlık kontrolünden geçrildikten sonra emniyete getirildi. Sağlık kontrolü için hastanaye getirilenler arasında eski milli kaleci İpekoğlu da yer aldı. İpekoğlu "neden gözaltına alındınız" sorusunu "gözaltı değil ifade vermek için getirildim" diye yanıtladı.

Profesyonel sporculuk yaptığı dönemde hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe'nin de kaleciliğini yapan İpek, geçen yıl Guus Hiddink'in Milli Takım Teknik Direktörlüğü'ne getirilmesiyle A Milli Takım Antrenörü olmuştu.

Soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artacağı ifade edildi.