BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

En uzun tenis maçının rövanşı için korta çıkıyorlar

Wimbledon tenis şampiyonasında geçen yıl 11 saat süren karşılaşmaları ile teniste tüm rekorları kıran John Isner ve Nicolas Mahut bu kez ilk turda mücadele ediyor. Tenisçiler, kurada birbirlerine düştükleri için üzgün.

Abone ol

Wimbledon tenis turnuvasında geçen yıl tenis tarihinin en uzun maçını yapan John Isner ve Nicolas Mahut bugün bir kez daha karşı karşıya geliyor.

Amerikalı Isner ve Fransız Mahut bu kez ilk turda mücadele edecek.

İki sporcu geçen yıl binlerce kişiyi üç güne yayılan 11 saat beş dakikalık maçları ile kortlarının etrafında binlerce, ekranları başında yüzbinlerce kişiyi heyecan dolu bir maratona kilitlemişti.

Wimbledon organizatörleri bu tarihi maçın yapıldığı 18 numaralı kortun girişine bir anı plaketi yerleştirdi.

Isner-Mahut mücadelesi en uzun set, bir sette en fazla oyun (138), bir maçta en fazla oyun (183), bir maçta en fazla ace atan oyuncu (Isner 113) ve en fazla ace (216) rekorlarını kırmıştı.

Üç güne yayılan 6-4, 3-6, 6-7, 7-6 ve 70-68'lik mücadeleden mağlubiyetle ayrılan Nicolas Mahut, Amerikalı oyuncu John Isner ile bu yıl yine ve bu kadar erken karşılaştığına üzgün.

Mahut, "Kurayı bilgisayarımdan izliyordum. Adımın karşısında John'un adını görünce soyunma odasında 'hayııııır' diye bir haykırış yükseldi. Kimse gözlerine inanamadı." dedi.

Fransız oyuncu "Sonra cep telefonuma John'dan üzgün suratlı bir mesaj düştü. İkimiz de bunun çılgınca olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Turnuvadaki diğer tenisçiler de onlara katılıyor.

Bugün bir yıllık sakatlık dönemi ardından şampiyonluk unvanını korumak için korta çıkacak olan Serena Williams, "Bu şaka olmalı diye düşündüm" dedi.

Rafael Nadal ise haberi duyduğu zaman oyuncular için üzüldüğünü belirtti.

Yine 'uzayabilir'

Isner ve Mahut'un 'rövanş' karşılaşması bugün öğleden sonra başlayacak.

Ancak bu karşılaşma da müteakip oynanan maçlarda dördüncü sırada olduğu için, karşılaşmalar uzar ya da yağmur yağarsa, ikinci güne sarkabilir.

Wimbledon organizatörleri kuralar açıklandığında maçı merkez korta alma çağrıları ile karşılaşmıştı.

Ancak maç, geçen yılki 1.200 izleyici kapasiteli 18 numaralı korttan 1.980 izleyici kapasiteli 3 numaralı korta alındı.

Wimbledon'da günün diğer karşılaşmalarında, üç numaralı seribaşı Roger Federer ilk turda Kazakistan'dan Mihail Kukuşkin ile karşılaşacak.

Merkez korttaki bu mücadeleyi iki numaralı seribaşı Sırp Novak Cokoviç'in Fransız Jeremy Chardy ile maçı izleyecek.

Wimbledon'da kimin kupaya ulaşacağı, dünya sıralamasının zirvesini de belirleyecek.

Turnuva puanları birbirlerine çok yakın olduğu için Cokoviç, Federer ve Rafael Nadal'ın ATP listesinde zirveye oturma fırsatı var.

Dünya sıralamasının zirvesindeki Nadal'ın konumunu korumak için tek şansı kupayı kaldırmak ve Cokoviç'in erken elenmesini ummak.

Nadal finale varmadan elendiği sürece, Cokoviç ilk turda elense bile, dünya birinciliğine ulaşmış olacak.

Aynı şekilde, üç numaradaki Federer bir kez daha Wimbledon şampiyonu olur ve Nadal finale çıkmadan elenirse, İsviçreli sporcu bir yıl aradan sonra yeniden dünya sıralamasında zirveye ulaşacak.

Tek bayanlarda ise mücadelenin biraz daha ucu açık.

Sezonun başlıca turnuvaları olan Grand Slam'lerde kupalar farklı isimler arasında paylaşılıyor.

Caroline Wozniacki bu yılki şampiyonanın bir numaralı seribaşı. Çinli Li Na ise Fransa Açık Tenis şampiyonluğu ile yakaladığı başarıyı sürdürmeye çalışacak.

Ancak gözler uzun sakatlık dönemlerinden sonra kortlara dönen üç yıldız tenisçide olacak.

Geçen yılın şampiyonu Serena Williams, kızkardeşi Venus Williams ile Maria Sharapova'nın eski formlarını ne derece yakalayabileceği merak konusu.