BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

'Kuzey Kore gösteri bastırma hazırlığında'

Güney Kore kaynaklı iddialara göre, Kuze Kore yönetimi ülkede çıkabilecek halk isyanlarına hazırlık yapıyor.

Abone ol

Kuzey Kore'nin Çin'den yüklü miktarda, gösterileri bastırmakta kullanılan güvenlik donanımı satın aldığı iddia edildi.

Güney Kore haber ajansı Yonhap bu gelişmeyi Kuzey Kore'nin ülkede ortaya çıkacak bir toplumsal hareketliliğe karşı hazırlık yapması olarak yorumladı.

Yonhap'ın haberinde ayrıca Kuzey Kore'nin güvenlik güçleri için özel bir birim kurduğu, ve başta kurşun geçirmez yelek olmak üzere gösterilerde kullanılmak üzere yeni malzemeler almayı planladığı bildirildi

Bu gelişmeler, Birleşmiş Milletler tarafından dile getirilen, Kuzey Kore'nin ciddi bir gıda kıtlığına girme ihtimaliyle birlikte sunulmuş.

Yonhap haber ajansının kimliğini gizli tuttuğu bir kaynağa dayanarak yaptığı haberde Kuzey Kore'nin Çin'in kuzey doğusunda yer alan Şenyang şehrinden yüklü miktarda gözyaşartıcı gaz, kask ve kalkan ihraç ettiği söylendi.

Aynı kaynağın bildirdiğine göre Kuzey Kore'de ülkenin genelinde görev yapacak ve özellikle gösterileri bastırmakla görevli olacak bir çevik kuvet birimi oluşturulmakta.

Kuzey Kore'nin ayrıca Orta Doğu'da yaşanmakta olan halk isyanlarının ülke halkına ulaşmasını engellemekte olduğu da iddia ediliyor.

Kuzey Kore, önümüzdeki yıl ülkeinin kurucusu Kim İl-sung'un yüzüncü yaşını büyük törenlerle kutlamaya hazırlanıyor.