BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den 'düğün değil, bayram değil' tepkisi!

4 eski bakan için bugün karar günü. Meclis'te yapılacak gizli oylamada bakanların Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyeceği belirlenecek.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Meclis Soruşturma Komisyonu'nda Yüce Divan'a gönderilmemelerine yönelik karar alınan dört eski bakan hakkında bugün TBMM'de gizli oylama yapılacak.

CHP İstanbul milletvekili Ali Özgündüz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grup Başkan Vekilleriyle görüşmesinin bir talimat olduğu anlamına geldiğini belirtti.

DÜĞÜN DEĞİL BAYRAM DEĞİL


Normal koşullarda, rafine ortamda bir oylama olsaydı bu kişilerin en az iki tanesinin Yüce Divan'a gideceğini düşünüyorduk. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bizzat olaya müdahale ediyor gibi. Çünkü en son geçtiğimiz günlerde AKP'nin Grup Başkan vekillerini topladı. Düğün değil bayram değil, seyran değil. Oyla öncesi "grubu sıkı tutun" şeklinde talimatı olduğunu düşünüyorum.

Çünkü daha önce 22 Aralık'ta bir karar verilecekti, orada kuvvetle muhtemel Yüce Divan'a sevk kararı çıkacaktı hemen apar topar müdahale edildi ve 5 Ocak'a ertelendi. 5'inde de AKp'li üyelerin tümü "biz kanaat getirmedik, yeterli şüphe yok" diyerek Yüce Divan'a göndermeme kararı verdiler. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda fazla bir umudum yok ancak yine de AKP içinde helal-haram, hak-hukuk bilen vicdanlı bir grup milletvekili bunların gönderilmeleri yönünde oy kullanacaklardır. Ancak yeterli sayıya ulaşacakları konusunda iyimser değilim