BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den şok 'talimat gitti' iddiası!

4 eski bakan için bugün Meclis'te saat 15.00'da Yüce Divan oylaması yapılacak.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar için bugün karar günü. 
TBMM'de bugün saat 15.00'da 4 eski bakan için Yüce Divan oylaması yapılacak. Saatiyle olay yaratan Zafer Çağlayan , Muammer Güler , Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar için yapılacak oylamalar gizli oturumla gerçekleşecek. Oylama her bakan için ayrı ayrı yapılacak. 


MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, oylama sonucunun bakanları Yüce Divan'a göndermeme yönünde çıkacağını beklediğini söyledi. Yalşın, oylamanın bu yönde çıkması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vekillere talimat gönderdiğini iddia etti.

BEŞTEPE'DEN TALİMAT GİTTİ

Aslında oylamanın gizli olması gerekiyor, gruplar da bağlayıcı karar alamıyorlar. Ancak, maalesef Beştepe'deki saraydan AKP'li milletvekillerine talimat gönderildiği yönünde çok ciddi bilgiler var. Oylamanın sonucunu ben malesef ve malesef verilen talimattan dolayı bu kişilerin aklanacağı yönünde bekliyorum.

YEGANE AKLANMA YOLU YARGI 

Adil ve dürüst davranılmıyor, halbu ki bu dört bakanın da aklanmasının yegane yolu yargı önüne çıkabilmektir. Ancak orada aklanabilirler bunun önü de kapandı. Kapanmasının temel sebebi de yargı önünde iş büyüdüğü taktirde işin, dönemin Başbakanının çocuklarına kadar yürüyebileceği endişesidir. Bunun önüne geçebilmenin yolu da AKP'li milletvekillerine talimat vermektir, bu talimat da verilmiş zaten bugün hep birlikte göreceğiz. Sonuç Yüce Divan'a gitmeme yönünde çıkacaktır.

Soruştırma Komisyon'unun hazırladığı raporla ikna olmadıklarını belirten Yalçın şunları söyledi:

BU KAYITLARI SİLEMEYECEKLER 

Delillere baktığınızda ikna olmanız zaten mümkün değil. İkna olmadık, ikna olmadığımız gibi her şey ayan beyan ortada. O paraları, o kasaları, o tapeleri, mal varlığındaki değişkenlikleri nasıl izah edeceğiz. Bunun izah yeri yargı önüydü, orada savunmalarını yapabilirlerdi. Şimdi siz o yolu da kesiyor ve tıkıyorsunuz. Ama bu kayıtların hiçbiri silinmez, istedikleri kadar uğraşsınlar eninde sonunda bu dört kişi ve onların bağlı olduğu kişilerin tümü yargı önüne çıkacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi 17-25 aralık süreciyle alakalı Devr-i Sabık yaratacaktır. Seçime gidene kadar da bunu söyleyeceğiz, bu millete sözümüz var.