BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Papa: 'Tavşanlar gibi üremeye gerek yok'

Papa üç çocuk politikasını savundu: 'Önemli olan tavşanlar gibi üremek değil, sorumlu anne-babalar olabilmek'.

Abone ol

Roma Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francesco, iyi katoliklerin 'tavşanlar gibi üremek yerine' sorumluluğunun bilincinde anne-babalar olmaları gerektiğini söyledi.

Kısa bir süre önce Filipinler'e yaptığı ziyareti tamamlayan Papa, anne-babalarının terkettiği sokak çocuklarıyla birararya gelmişti.

Papa, her ne kadar fazla çocuk yapmaya karşı görüş belirtse de, doğum kontrolüne olan muhalefetinden vazgeçmedi ve uzmanların her aileye üç çocuk tavsiye ettiklerini de belirtti.

Yeni doğan çocukların "kutsal aile birliğinin parçası" olduğuna dikkat çeken Papa Francesco, ailelerin bakabileceklerinden çok çocuk yapması konusunda bir soru üzerine şöyle konuştu:

"Bazıları öyle düşünüyor. Ama affınıza sığınarak söylüyorum, iyi Katolik olmak için, tavşan gibi ürememiz gerekmez. Anne-baba olmak sorumluluk ister."

Papa, sezaryenle 7 çocuk sahibi olan ve sekizinci çocuğunu bekleyen bir kadınla karşılaştığını anlatarak, "Bana Tanrı'ya güvendiğini söyledi. Oysa Tanrı bize sorumlu olmanın yollarını öğretmiştir" diye konuştu.