BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.438,27
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

'CHP ve MHP'nin de iktidar şansı yok'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, muhalefeti eleştirdi CHP ve MHP'nin iktidar talebi olmadığını iddia etti.

Abone ol
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP'nin Türkiye'de iktidar talebi olmadığını, bunu CHP bile düşünmediğini iddia etti. MHP'nin de CHP'den farkı olmadığını savunan Yılmaz, her iki partinin de iktidar talebi olmadığını söyledi.
 
Yılmaz, Aşıkpaşa Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, halkın AK Parti'ye verdiği desteğin Türkiye'yi eski Türkiye'den çıkardığını ve yeni Türkiye'ye getirdiğini belirterek, "Eski Türkiye, borç alan Türkiye'ydi, yeni Türkiye, borç veren Türkiye. Herkes bilir ki AK Parti iktidara geldiğinde bu devlet borçluydu. IMF'den 23,5 milyar dolar borç almış ancak kim ödedi, AK Parti ödedi. İşte 'eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında ne fark var' derseniz birisi borçlu Türkiye, diğeri borçlarını ödemiş Türkiye" diye konuştu.
 
"CHP'NİN İKTİDAR TALEBİ YOKTUR"
 
Yılmaz, kaybolan vaktin geri gelmeyeceğine işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Kemal Kılıçdaroğlu diyorlar Rize'ye gitmiş. Bir kahvehaneye gitmiş, çay içecek, ceketini çıkarmış 'şu ceketi asar mısın' demiş. 'Asacak yer yok' demişler. 'Ya bir çivi de mi yok' demiş, '50 yıldır bu millete bir çivi çaktınız da mı hesabını soruyorsunuz' demiş. Bu, Baas zihniyeti diyorum. Baas zihniyeti nedir? Herkesi kendisine benzetmek isteyen, farklılıklara tahammül göstermeyen zihniyet, Baas zihniyetidir. Türkiye'deki Baas zihniyeti de CHP zihniyeti. CHP zihniyetinin Türkiye'de iktidar talebi yoktur. CHP'nin iktidara geleceğini düşünen var mı? Bunu CHP bile düşünmüyor. Kendisinin başarı ölçüsü nedir? Deniz Baykal yüzde 25 almışsa yüzde 26, yüzde 27'ye çıkarsa başarı görüyor. En fazla hedef ne, yüzde 30, yüzde 30'la sen iktidar olabilir misin, olamazsın. Peki iktidar olamazsan bu milletin umudunu, zamanını, niye çalarsın, niye kaybettirirsin."
 
MHP'nin de CHP'den farkı olmadığını savunan Yılmaz, "MHP'nin iktidar umudu var mı, iktidar talebi var mı? Yok. Oy oranı ne kadar yüzde 13-14'dür, en fazla olsa 15'dir. Belediye başkanlığı sonuçları Ağrı'da CHP'nin oyu 0,2, MHP'nin oyu 0,3, Van'da CHP'nin oyu 0,8, MHP'nin oyu 0,7, Siirt'te CHP'nin oyu 0,6, MHP'nin oyu 0,6, Mardin'de CHP'nin oyu 0,9, MHP'nin oyu 0,9, Batman'da CHP'nin oyu 0,7, MHP'nin oyu 0,5. Sen, Doğu'da yoksun, sen Güneydoğu'da, Anadolu'da yoksun. Buralarda yoksan iktidara da gelemezsin. Bu milletin umudunu çalma, geleceğini karartma" dedi.